...

DIY – Citater broderet på lærred

For et par uger siden fandt jeg på Søstrene Grene’s DIY side en video med at brodere på lærred. Det blev jeg meget inspireret af. Og da jeg over en længere periode har samlet nogle citater sammen, var det oplagt, at jeg skulle prøve at brodere disse på lærreder. Så jeg udvalgte 5 citater, som jeg ville bruge til dette projekt.

Og derefter tog jeg i sidste uge i Søstrene Grene og købte forskellige lærreder. Jeg købte to i størrelsen 20×20 cm og tre i størrelsen 24×30 cm.

citaterOg så fik jeg også købt lidt ekstra bomuldsgarn i nye farver i Stof & Stil 🙂

citater

Næste step var at få citaterne skrevet på computeren, sådan som jeg gerne ville have dem til at se ud på mine lærreder – og spejlvende og printe dem. Jeg brugte (som altid 😉 ) Power Point, som for mig løser opgaven. Jeg har brugt skrifttypen Broadway, da den var simpel, men stadig elegant (synes jeg da i hvert fald). En skabelon til mit første citat kan findes her, og som passer til et lærred (der ligger ned), som måler 24×30 cm.

citater

Da jeg havde citatet spejlvendt og printet, klippede jeg den til, så den passede inden i rammen, på bagsiden af mit lærred. Og så fik den et par stykker tape, for at fiksere den på lærredet:

citater

Det næste var så at beslutte, hvilke farver jeg skulle bruge, og hvordan de skulle kombineres. Jeg besluttede mig for to grønne nuancer og at vokalerne skulle være lyse, og konsonanterne mørke.

Fra bagsiden prikkede jeg nu huller med nålen (i omridset af mine bogstaver), hvorefter jeg kunne brodere i disse huller:

citater

Som bagsiden herunder viser, er jeg så vidt muligt fortsat med den samme tråd, når jeg gik i gang med et nyt bogstav. Og når jeg løb tør for tråd, bandt jeg den “gamle” og “nye” tråd sammen med en dobbeltknude:

citater

Og herunder ses det endelige resultat fra mit første ud af 5 citater på lærred 🙂

citater

Jeg har nu en plan om endnu et lærred, med et citat i samme grønne nuancer. Disse to skal hænge i vores gang, så vi ser dem hver dag, når vi tager hjemmefra og kommer hjem.

Og så skal de sidste tre citater laves i bordeaux / lyserød – som forhåbentlig kommer til at passe godt til vores blå væg i soveværelset.

Always Leave Space for Heaven to Play

 

4 kommentarer til DIY – Citater broderet på lærred

 1. Iulia siger:

  I know this one :). And it is also on my wall .. Tak igen Rikke.

 2. Ann siger:

  Super godt citat og hvor er det blevet fint 🙂

  • Rikke siger:

   Tak for det 🙂 Jeg er er godt tilfreds med resultatet. Glæder mig nu til at komme i gang med de næste citater 😉

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *