...

DIY – Hørfrø gele (alternativ hårgele)

Efter jeg stoppede med at bruge hårshampoo har mit hår haft det bedre end mange år. I mange år brugte jeg meget mousse efter hver hårvask, men endte med at reagere på det, med kløe i hårbunden. Men længe har jeg ikke haft samme behov for at bruge stylingprodukter, for at få håret og krøllerne til at sidde.

Men efter den sidste fødsel har jeg igen oplevet en del hårtab, og da jeg så søgte på naturlige hårkure til at øge hårvækst, kom jeg forbi flere der skrev om hørfrø gele. Så jeg tænkte “hvorfor ikke prøve det”.

Det er virkelig et nemt produkt at lave selv, og jeg synes det giver et godt hold. Så er det spændende om jeg kommer til at kunne mærke forbedring i hårvæksten 🙂

Hørfrø gele – hvordan?

Kom 1/4 dl hørfrø i en gryde med 2 dl vand:hørfrø gele

Bring det i kog, og lad det simre, mens du holder øje med det. Det skal simre i omkring 10 minutter. Det er ved at være færdig, når der dannes lidt skum på overfladen. Men kan også tjekke konsistensen ved at tage lidt op på skeen.hørfrø gele

Når det er begyndt at have en gele-agtig konsistens, tages gryden af varmen, og gelen sies fra hørfrøene. Jeg siede min blanding i en nylon strømpe. Når blandingen er kølet tilpas ned, til at man kan røre ved det, kan man med hænderne presse det sidste gele ud af frøene. (Jeg har læst mig til, at frøene kan genbruges, så dem har jeg gemt i et lufttæt glas).hørfrø gele

Her er den færdige gele, hvortil jeg har tilføjet lidt E-vitamin (for at det kan holde lidt længere) og æteriske olier, for at give en dejlig duft. Derudover er de æteriske olier også valgt ud fra deres gode egenskaber i forhold til hår:

  • Lavendel (skulle være god til at skyrke håret og minimere hårtab)
  • Stjerneanis og Ylang ylang (skulle være gode olier til bl.a. at forebygge luseangreb – og så dufter de dejligt)

hørfrø gele

 

Er der andre der har erfaringer med hørfrø gele, eller andre naturlige hårgele?

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *