Go Back

Lagkage med gulerodskage-bunde

Opskriften tager udgangspunkt i Gulerodskage fra bogen LowFODMAPdiet2
Ret Dessert
Køkken Sommer
Tag Fødselsdag
Forb. tid 30 minutter
Tid 45 minutter
Sammenlægning 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Mængde 1 lagkage
Forfatter Rikke

Det skal du bruge

Ingredienser "bunde"

  • 2 dl sukker (jeg brugte 1 dl agave sirup, ½ dl akaciehonning, 1 tsk flydende stevia)
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker (jeg brugte tørret vaniljestænger)
  • dl olie
  • 200 g sigtet speltmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 180 g gulerødder (ca 2 store gulerøddet)

Ingredienser fyld

  • 1 dl fløde (jeg brugte 1/4 liter fløde til 2 lagkager)
  • vaniljestang (valgfrit)
  • 3-4 bananer
  • håndfuld blåbær
  • andet frugt kan selvfølgelig også bruges

Sådan gør du

Bundene

  • Pisk æg og "sukker" skummende.
  • Tilsæt olien under omrøring.
  • Vend herefter mel, bagepulver, kanel og salt i og derefter de revne gulerødder.
  • Fordel dejen i en springform (ca 25 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
  • Kagen bages i forvamet ovn ved 175 grader i 40-45 minutter.
  • Når kagen er bagt færdig, lad den køle af på en rist.
  • Flæk kagen på langs, så man får 2 "lagkagebunde".

Fyld

  • Pisk flødeskum (evt. med lidt vanilje) og skær bananerne i skiver.

Lagkagen samles

  • Når kagen er helt kølet af, fordeles først et lag flødeskum på den nederste kagedel, herefter bananskiverne.
  • Kagetoppen lægges ovenpå og resten af flødeskummet fordeles på toppen (og evt. på siderne) og kagen pyntes