DIY – Opbevaringskasser af genbrugspap

Vi har fået et gammelt arvestykke-møbel (fra min farmor), som nu står i vores gang. For at kunne udnytte pladsen i møblet, har vi været på udkig efter nogle opbevaringskasser, som passede ind på hylderne. Men de kasser vi har kunnet finde, har enten været for store eller for små.

Så nu besluttede jeg mig i stedet for at lave mine egne opbevaringskasser af genbrugspap, som nok var sendt på forbrændingen, hvis det ikke var blevet brugt til dette projekt. Udover at have genbrugt pappet, har jeg også i flere år haft nogle gardinger liggende fra min farmor, som jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle sy af. Men så må det være passende at bruge stoffet til disse kasser, som skal stå i hendes gamle skab.

Jeg endte med at lave 2 forskellige “modeller”, som jeg kort vil skrive en guide til:

Kasse 1

Den første kasse jeg lavede, krævede mindst arbejde. Jeg tog simpelthen en gammel papkasse, som dog var lidt for stor i forhold til den plads jeg har i skabet:opbevaringskasser

Så jeg skar noget af toppen af, og gjorde kasse smallere, ved at “fjerne et stykke i midten”. Herunder ses, hvor jeg har sat kassen samen igen.opbevaringskasser

Nu skulle stoffet klippes. Og for lettere at kunne forklare de næste steps, har jeg lavet denne måltegning, hvor jeg kalder de forskellige sider/længder for: B (=bredde), D (=dybde) og H (=højde):opbevaringskasser

Jeg klippede så mit stof, så jeg havde 2 stykker stof, der hver havde samme bredde, som kassen (+ sømrum). Længden på stoffet klippede jeg så det passede med 2 x højden og 1 x dybden. Og så også 4 stykker stof H x D:opbevaringskasser

Klar til at sy

Nu skulle der syes. Her gik det lidt galt for mig, da jeg ikke var præcis med mine sømrum. Men det endte med at blive fint alligevel.

Jeg syede stof-stykkerne sammen på følgende måde: Først tog jeg en “krop” og en “side”. Disse to syede jeg sammen jeg ret-mod-ret ved den side, som  jeg herunder har noteret “1” ved. Derefter “drejede” jeg “side”, så jeg kunne sy de to sider sammen, som der er noteret “2” ved. Og “drejede” “side” endnu én gang så den tredje side kunne syes sammen:opbevaringskasser

På samme måde syede jeg den anden “side” på “krop”.

Da jeg ønskede at mine opbevaringskasser både fik en pæn yderside og inderside, gentog jeg ovenstående sy-proces med endnu en “krop” og en “side”.

Nu havde jeg 2 “stof” poser, som tilsammen skulle udgøre betrækket til min kasse. For at sy dem sammen lagde jeg de 2 poser inden i hinanden (ret-mod-ret) og syede langs 2 af siderne. Jeg var nødt til ikke at sy alle 4 sider sammen med det samme, da jeg skulle kunne få min kasse ind i stoffet. Derfor blev de sidste sider syet sammen i hånden, efter kassen var kommet ind i stoffet.

Her ses den endelige kasse:opbevaringskasser

Som en lille ekstra detalje valgte jeg at sy en lille hank på. Hanken er lavet af et lille stykke hvidt imiteret læder jeg havde liggende:opbevaringskasser

 

Kasse 2

Den anden  af mine opbevaringskasser er inspireret af ex. foldekasse fra IKEA, hvor kassen kan foldes sammen, når den ikke er i brug. Jeg valgte at lave kassen med 2 “overlaps-flapper”, som kan bruges til at binde kassen sammen. De er nævnt på nedenstående tegning som “O”:opbevaringskasser

Til denne kasse brugte jeg igen en gammel kasse vi havde stående:opbevaringskasser

Men denne gang klippede jeg kassen op i følgende dele:opbevaringskasser

Ved de stiblede linier herover, forbukkede jeg pappet, da det skal danne mine “overlaps-flapper”.

Jeg valgte at klippe 2 stykker pap til bunden, for at styrke den lidt:opbevaringskasser

Så skulle stoffet klippes:

opbevaringskasser

Så skal der syes

Da jeg nu begyndte at sy, startede jeg med de 2 store stykker stof, som jeg syede sammen (ret-mod-ret), på 3 sider, så den ene ende ikke blev syet sammen. Herefter vendte jeg stoffet, så jeg fik ret-siden ud af, og skubbede de første stykke pap ind (det stykke pap klippet med målene B x H).

Så syede jeg en stikning så tæt på pappet som muligt, og skubbede derefter næste stykke pap ind. Denne gang de 2 stykker bund (B x D). Igen syede jeg en stikning på tæt på pappet som muligt.

Til sidst skubbede jeg det sidste stykke pap (B x H) ind, og syede enden sammen:opbevaringskasser

Nu havde jeg den del, som ses herunder. Hvor man kan “bukke” de 2 sider op:opbevaringskasser

Så syede jeg de sidste stykker stof sammen (2 og 2). Igen syede jeg kun 3 sider sammen, så jeg efterlod et hul til at kunne vende stoffet, og skubbet pappet ind. Denne gang havde jeg dog kun 1 stykke pap (O + D + O). Og igen syede jeg enden sammen.

Næste step var at sy de 2 sider på resten at kassen. Jeg lagde først den ene side på kassen, så flappen bukkede opad:opbevaringskasser

Og så syede jeg sammen i hånden, fra fold til fold:opbevaringskasser

Her ses kassen, efter begge sider er syet på i hånden:opbevaringskasser

For at kunne samle kassen syede jeg en snor i hver af de 2 “overlaps-flapper” og en løkke på kassen, som snorene kunne bindes igennem:opbevaringskasser

Her er kassen helt samlet:opbevaringskasser

 

De endelige opbevaringskasser

Kasserne krævede lidt mere arbejde end jeg nok først havde tænkt. Og jeg har også stadig pap liggende til endnu en kasse af model “kasse 2”. Men jeg er blevet tilfreds med begge kasser og de passer perfekt i størrelsen til vores skab 🙂 opbevaringskasser

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.