DIY – Simpel dukkeble

Så er der blevet syet dukkeble. I weekenden skete der nemlig en ændring i den måde M legede med sine dukker på. Hun begyndte at lugte til dem “puh lugter, ny ble”. Og så skulle hendes egen pusletaske med underlag, klude og bleer findes frem. Det hele blev lagt op, og så skulle dukkerne have bleer på og skiftes igen efter 2 min 🙂

Og da vi senere var på vej ud af døren, skulle dukken igen lige have ny ble på inden vi kunne gå. Men det fungerede desværre ikke så godt med hendes egne bleer, da de selvfølgelig var alt for store. Derfor begyndte jeg at søge inspiration til selv at sy nogle stof dukkebleer til hende (mine inspirationskilder kan ses her).

Sy dukkeble af stofrester du alligevel har liggende

Så i dag fandt jeg lidt stofrester frem og noget velcrobånd:Dukkebleer

Og så startede jeg ellers med at måle op / tegne et mønster ud fra M’s dukker (de er begge 30 cm):Dukkebleer

Herunder kan du se og hente mit endelige dukkeble mønster uden sømrum (efter et par tilrettelser og justeringer):Dukkeble mønsterDer skal bruges to stykker stof til dukkerbleerne. Til indersiden af bleen valgte jeg noget stof, som jeg har haft liggende længe (det er vist et lagen/dug som jeg har arvet fra min farmor). Blødt, hvidt bomuld (som nok med fordel kunne have været strøget inden..).

Mønstret blev lagt på og sat fast med nogle knappenåle, før jeg klippede med ca. 0,5 cm sømmerum:Dukkebleer Dukkebleer

Jeg lagde nu det klippede inderstof overpå én af mine stofrester (ret-mod-ret), satte det fast med knappenåle, og klippede lige efter kanten. Nu kunne jeg lade nålene sidde til de to stykker stof var syet sammen:Dukkebleer

For senere at kunne vende retsiden ud af, skulle de to stykker stof ikke syes helt sammen. Jeg valgte derfor at sy rundt langs hele kanten på dukkebleen, men lade hele den øverste kant på “forsiden” stå åben:Dukkebleer Dukkebleer

Nu skulle bleen  vendes med retsiden ud. Her kan man med fordel bruge noget spidst (ex. en strikkepind) til at hjælpe med at få hjørnene vendt helt ud.

Herefter skulle den øverste kant lukkes, så jeg foldede kanterne “mod hinanden” og satte knappenåle i. Herefter syede jeg en stikning langs kanten hele vejen rundt:Dukkebleer Dukkebleer

Nu manglede dukkebleen kun en lukning. Til det valgte jeg at bruge velcro:

 1. Da det minder om lukningen på de engangsbleer M selv bruger.
 2. Da bleen så lettere kan justeres i bredden, hvilket er nødvendigt, da M’s 2 dukker ikke er lige “tykke”

Jeg klippede derfor passende stykker velcrobånd. På forsiden skulle jeg bruge et langt stykke af den “bløde” del af velcroen. Og til flapperne 2 mindre stykker af siden med “modhagerne”. Jeg satte enkelte knappenåle på, og syede en stikning rundt langs kanten på velcroen:Dukkebleer

Det endelige resultat – 4 par dukkebleer

Her ses de 2 glade “ejere” af 4 styk dukkebleer 🙂
Dukkebleer Og hjemme fra vuggestuen blev dukkebleerne også godkendt af M:Dukkebleer

Men alt i alt et forholdsvis simpelt projekt. Det der for mig tog længst tid var at lave mønstret, da jeg var nødt til at justere et par gange 🙂

Så nu er det bare spændende, hvad næste dukke sy-projekt bliver? Måske en lille pusletaske til bleerne ?

Hvis der er nogen derude, som har nogle gode idéer er jeg altid åben – så bare kom med dem 🙂

4 kommentarer til “DIY – Simpel dukkeble”

  1. Hej Mai-Britt

   Tak for din interesse. Nej desværre har jeg ikke mønstre til bamser.
   Men måske du kan skalere mønstret?

   Mvh Rikke

 1. Tak for ideen til stofbleer 😀 Min ide til nyt dukkeprojekt:
  En bæresele som kan lukkes med velcro ligesom
  bleerne. Jeg vil sy disse bleer til mit barnebarn 😇
  Hilsen Bente

  1. Hej Bente,

   Tak for din kommentar.
   Jeg har faktisk også haft overvejet en bæresele, så mon ikke det bliver et af de fremtidige projekter.

   Rikke

Skriv en kommentar