DIY – Strikket Pixie hue / elefanthue til børn

Er det nu du skal i gang med at strikke en pixie hue?

Efter en skøn sommer, er vejret nu så småt begyndt at blive koldere. Derfor vil jeg her dele en opdateret guide til at strikke en pixie hue til børn. En pixie hue er en elefanthue, som ender i en “spids”. Indlægget er oprindeligt fra november 2017, så pigerne er vokset lidt siden 🙂

Jeg strikkede selv disse pixie huer til mine to piger for to år siden. Den store kunne passe sin i to sæsoner, men der kræves nok en ny hue til hende i år – men måske den lille så kan overtage.

Find her en guide til strikket pixiehue | pixie hue | elefanthue

Egentlig er jeg, som også tidligere nævnt, ikke så god til at følge opskrifter. Og især ikke strikke-opskrifter. Men jeg fandt én opskrift, som faktisk så ud til at være noget jeg kunne være med på.

Jeg kastede mig derfor ud i det. Normalt går jeg efter økologisk bomuld (reklamelink), men var faldet over genbrugs-bomuld fra Drops Design. Og da jeg godt kan lide tanken, om genanvendt bomuld, valgte jeg DROPS♥You #6. Derudover er min plan dog også at strikke en hue til hver i DROPS Baby Merino (reklamelink).

Da jeg var næsten færdig med den første hue til den store, blev jeg desværre nødt til at trævle alt op – så tålmodigheden var ved at slippe op, men jeg startede forfra og lavede lidt justeringer i forhold til den opskrift jeg havde fundet.Find her en guide til strikket pixiehue | pixie-hue | elefanthue

Så dette er min pixiehue opskrift

Materialer til Pixie hue

 • Strømpepinde str. 3,5.
 • Garn (jeg brugte bomuldsgarn (50 g = ca. 120 m), farve 108).

Jeg brugte lidt over en nøgle til den stores pixi hue og lidt mindre end en nøgle til den lilles hue.

Opskrift

Jeg strikkede, som skrevet, huerne i 2 størrelser:

(3-6 mdr) og 3 år (en lille 3 årig):

Slå (88) 112 masker op og fordel maskerne på fire strømpepinde. (De første 4 trin er som i opskriften jeg fulgte, men derefter lavede jeg mine egne justeringer)

Vil du modtage Pixie hue opskriften på mail?

Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev herunder, modtager du opskriften på Pixie-hue på mail – lige til at printe ud. Og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Halsen

 1. Strik rib 2 ret, 2 vrang til arbejdet måler cirka 5 cm. (Dette er huens kant/hals og til den store hue endte jeg med at strikke en ekstra kant, som du kan se længere nede).
 2. Strik herefter endnu 1 omgang rib, men hvor alle de dobbelte vrang masker strikkes sammen til 1 (så ribben kommer til at hedde 2 ret, 1 vrang osv.) Med dette får man en indsnævring til “under hagen”.
 3. Fortsæt nogle omgange med rib: 2 ret, 1 vr til halsen har den ønskede længde. .
 4. Tag nu ud, så du ender med 1 omgang almindelig rib 2 ret, 2 vrang: Start med 2 ret, tag derefter 1 ud i drejet vrang og så 1 vrang (Dette gøres hele omgangen). (Jeg søgte på youtube for at være sikker på, hvordan drejet vrang strikkes).
 5. Strik en omgang 2 ret, 2 vrang (herefter strikkes der frem og tilbage på pindene i stedet for at strikke rundt)
 6. Næste omgang startes med at lukke 6 masker af: 2 ret, 2 vrang, 2 ret. Dette bliver starten på hullet, til ansigtet.

Hovedet

 1. pind: strik 4 ret, herefter 2 vrang, 2 ret – indtil du har 4 masker tilbage. Disse 4 masker strikkes også ret og arbejdes vendes.
 2. pind: strik 4 vrang, herefter 2 ret, 2 vrang – indtil du igen har 4 masker tilbage. Disse 4 masker strikkes vrang og arbejdet vendes.
 3. pind: strik 6 vrang, herefter 2 ret, 2 vrang – indtil du har 6 masker tilbage. Disse 6 masker strikkes vrang og arbejdet vendes.
 4. pind: strik 6 ret, herefter 2 vrang, 2 ret – indtil du igen har 6 masker tilbage. Disse 6 masker strikkes ret og arbejdet vendes
 5. pind: strik 8 ret, herefter 2 vrang, 2 ret – indtil du har 8 masker tilbage. Disse 8 masker strikkes også ret og arbejdes vendes.
 6. pind: strik 8 vrang, herefter 2 ret, 2 vrang – indtil du igen har 8 masker tilbage. Disse 8 masker strikkes vrang og arbejdet vendes.

Kan du se idéen?

Ved hver 3. pind:

 • starter jeg med at strikke samme maske-type, som den foregående pind (altså ret, hvis jeg lige har sluttet en pind med ret, eller vrang, hvis sidste pind blev sluttet med vrang).
 • og så strikker jeg 2 masker mere i henholdsvis ret eller vrang i starten og slutning af hver pind.

Og sådan fortsætter jeg arbejdet indtil jeg kan strikke 1 hel pind i ret (fra huens “ret”-side).

Herefter lukker jeg huen af, med en 3-pinds-lukning fra vrang-siden.

Den færdige pixie hue

Se lige de 2 søde piger 🙂 Den lilles hue fik helt klart den bedste pasform. Som det måske kan fornemmes på billedet, skulle jeg nemlig have startet med at strikke kanten på den stores hue lidt længere. Men du kan længere nede se, hvordan jeg efterfølgende fandt en løsning.
Find her en guide til strikket pixiehue | pixie hue | elefanthue

For at give den store hue en lidt bedre pasform (og for at give lidt ekstra varme om halsen) strikkede jeg efterfølgende kanten længere. Jeg samlede først masker op ved den forreste nederste kant. Jeg strikkede så et par pinde i rib, hvorefter jeg begyndte at samle maskerne i hver side, så kanten til sidste endte i en “spids”.

På samme måde strikkede jeg også kanten i nakken:Find her en guide til strikket pixiehue | pixie hue | elefanthue

Til den stores hue hæklede jeg også en blomst i en anden (men matchende) farve – også i genanvendt garn, dog en kraftigere kvalitet DROP♥You #5 (50 g = ca. 70 m, farve 117).
Du kan finde mange forskellige mønstre på blomster på youtube. F.eks. denne:


Hvis du kan li’ opskriften er du meget velkommen til at dele den på Pinterest.

Og også hvis du selv får strikket en pixie hue, så tag mig gerne på instagram, så jeg kan se dit resultat 🙂

God arbejdslyst.Modtag en guide klar til print til en strikket pixiehue | pixie hue | elefanthue | tilmeld nyhedsbrev

 

4 kommentarer til DIY – Strikket Pixie hue / elefanthue til børn

 1. Ann siger:

  Hvor er de fine 👌 både huerne og pigerne 😉

2Pingbacks & Trackbacks on DIY – Strikket Pixie hue / elefanthue til børn

 1. […] disse er ikke hæklet i uldgarn, men i de typer genanvendt bomuldsgarn, som jeg også brugte til pixie-huen: DROPS♥You #5 og DROPS♥You #6 (begge reklamelink). Og så har jeg til disse 2 brugt […]

 2. […] (dette genbrugsbomuld DROPS♥You #6 (reklamelink), som jeg også brugte til de strikkede Pixie huer). Egentlig har jeg længe haft en plan om at sy et nyt etui til min telefon. Og det kan også være […]

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *


Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.