...

DIY – Strikket Pixie-hue

Jeg fik i efterårsferien sat min tålmodighed på en prøve. Jeg havde nemlig kastet mig ud i et strikke-projekt: Strikket Pixie-hue til begge piger. Jeg huskede hurtigt, hvorfor jeg normalt foretrækker at sy: Jeg er ikke så god til den langsommelige proces.

Men jeg holdt ud og I kan nederst i indlægget se resultatet.

Normalt er jeg, som også tidligere nævnt, ikke så god til at følge opskrifter. Og især ikke strikke-opskrifter. Men jeg var faldet over denne opskrift, som faktisk så ud til at være noget jeg kunne være med på.

Jeg kastede mig derfor ud i det. Normalt går jeg efter økologisk bomuld, men var faldet over genbrugs-bomuld fra Drops Design. Og da jeg godt kan lide tanken, om genanvendt bomuld valgte jeg DROPS♥You #6 (reklamelink). Derudover er min plan dog også at strikke en hue til hver i DROPS Baby Merino (reklamelink).

Da jeg var næsten færdig med den første hue til den store, blev jeg desværre nødt til at trævle alt op – så tålmodigheden var ved at slippe op, men jeg startede forfra og lavede lidt justeringer i forhold til opskriften jeg havde fundet, og som jeg mente jeg fulgte.

Så dette er min opskrift

Materialer

 • Strømpepinde str. 3,5.
 • Garn (jeg brugte bomuldsgarn (50 g = ca. 120 m), farve 108).

Jeg brugte lidt over en nøgle til den stores hue og lidt mindre end en nøgle til den lille hue.

Opskrift

Jeg strikkede, som skrevet, huerne i 2 størrelser:

(3-6 mdr) og 3 år (en lille 3 årig):

Slå (88) 112 masker op og fordel maskerne på fire strømpepinde. (De første 4 trin er som i opskriften jeg fulgte, men derefter lavede jeg mine egne justeringer):

 1. Strik rib 2 ret, 2 vrang til arbejdet måler cirka 5 cm. (Dette er huens kant/hals og til den store hue vil jeg nok næste gang vælge at strikke den lidt længere).
 2. Strik herefter endnu 1 omgang rib, men hvor alle de dobbelte vrang masker strikkes sammen til 1 (så ribben kommer til at hedde 2 ret, 1 vrang osv.) Med dette får man en indsnævring til “under hagen”.
 3. Fortsæt nogle omgange med rib: 2 ret, 1 vr til man har den længde man ønsker halsen i .
 4. Tag nu ud, så du ender med 1 omgang almindelig rib 2 ret, 2 vrang. Så start med 2 ret, tag derefter 1 ud i drejet vrang og så 1 vrang (Dette gøres hele omgangen). (Jeg søgte på youtube for at være sikker på, hvordan drejet vrang strikkes).
 5. Strik en omgang 2 ret, 2 vrang (herefter strikkes der frem og tilbage på pindende i stedet for at strikke rundt)
 6. Næste omgang startes med at lukke 6 masker af: 2 ret, 2 vrang, 2 ret. Dette bliver til hullet.
 7. 1. pind: strik 4 ret, herefter 2 vrang, 2 ret – indtil du har 4 masker tilbage. Disse 4 masker strikkes også ret og arbejdes vendes.
 8. 2. pind: strik 4 vrang, herefter 2 ret, 2 vrang – indtil du igen har 4 masker tilbage. Disse 4 masker strikkes vrang og arbejdet vendes.
 9. 3. pind: strik 6 vrang, herefter 2 ret, 2 vrang – indtil du har 6 masker tilbage. Disse 6 masker strikkes vrang og arbejdet vendes.
 10. 4. pind: strik 6 ret, herefter 2 vrang, 2 ret – indtil du igen har 6 masker tilbage. Disse 6 masker strikkes ret og arbejdet vendes
 11. 5. pind: strik 8 ret, herefter 2 vrang, 2 ret – indtil du har 8 masker tilbage. Disse 8 masker strikkes også ret og arbejdes vendes.
 12. 2. pind: strik 8 vrang, herefter 2 ret, 2 vrang – indtil du igen har 8 masker tilbage. Disse 8 masker strikkes vrang og arbejdet vendes.

Kan I se idéen?

Ved hver 3. pind:

 • starter jeg med at strikke samme maske-type, som den foregående pind (altså ret, hvis jeg lige har sluttet en pind med ret, eller vrang, hvis sidste pind blev sluttet med vrang).
 • og så strikker jeg 2 masker mere i henholdsvis ret eller vrang i starten og slutning af hver pind.

Og sådan fortsætter jeg arbejdet indtil jeg kan strikke 1 hel pind i ret (fra huens “ret”-side).

Herefter lukker jeg huen af, med en 3-pinds-lukning fra vrang-siden.

Den færdige pixie-hue

Se lige de 2 søde piger 🙂 Den lilles hue har helt klart fået den bedste pasform. Den stores skulle have haft en længere kant forneden, men hun er glad for den alligevel, og den er derfor allerede blevet brugt i det danske efterårsvejr:
pixie-hue

Til den stores hue har jeg også hæklet en blomst i en anden (men matchende) farve – også i genanvendt garn, dog en kraftigere kvalitet DROP♥You #5 (reklamelink) (50 g = ca. 70 m, farve 117). pixie-hue
Der kan findes forskellige mønstre på blomster på youtube. Ex. denne:

 

4 kommentarer til DIY – Strikket Pixie-hue

 1. Ann siger:

  Hvor er de fine 👌 både huerne og pigerne 😉

2Pingbacks & Trackbacks on DIY – Strikket Pixie-hue

 1. […] disse er ikke hæklet i uldgarn, men i de typer genanvendt bomuldsgarn, som jeg også brugte til pixie-huen: DROPS♥You #5 og DROPS♥You #6 (begge reklamelink). Og så har jeg til disse 2 brugt […]

 2. […] (dette genbrugsbomuld DROPS♥You #6 (reklamelink), som jeg også brugte til de strikkede Pixie huer). Egentlig har jeg længe haft en plan om at sy et nyt etui til min telefon. Og det kan også være […]

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *