Osteburger med halloumi ost

Da jeg for en måneds tid siden så et indlæg om en vegetarburger med ostebøf, blev jeg inspireret. Og jeg ville faktisk have lavet denne osteburger for noget tid siden. Men jeg havde den dag valgt at handle i den forkerte butik (Lidl havde desværre ikke den ost jeg skulle bruge). Så den dag blev det til hurtig lavet pulled pork burger i stedet for (som jo egentlig også blev ret god 🙂 )

Men i sidste uge skulle det så prøves, at lave sådan en osteburger.

Den ost der skal bruges, er en tyrkisk ost: halloumi. Det er en ost, der er meget fast, og som holder sin form, selv når den steges. Vi har ofte fået den hjemme hos mine forældre, når min far har grillet. Men jeg havde egentlig aldrig selv overvejet at bruge den i madlavningen.

Vi fandt den i Kvickly på vores ugentlige “handledag” (vi handler ofte søndag morgen, da der er så dejlig stille derude, før alle andre folk rigtig er stået op 🙂 ).

Ingredienser til vores osteburger

 • Burgerboller
 • Halloumi ost
 • Tomater
 • Agurker
 • Guacamole:
  • Avocado
  • Løg
  • Citronsaft
  • Salt
  • Creme fraiche
 • Ketchup
 • Remoulade
 • Dressing

Jeg stegte osten på en almindelig pande, efter at have skåret den i passende skiver. Da det jo var første gang jeg skulle arbejde med denne type ost, tænkte jeg at der nok skulle olie til. Det skulle der ikke! Til at starte med kom der meget væske ud af osten. Så det endte med, at jeg var nødt til at hælde en del væske fra (inkl. den olie jeg havde puttet på panden). Men efter det gik stegningen fint 🙂 Dog tror jeg vi næste gang vil prøve at grille osten på Weber’en i stedet for. Alternativt kunne man nok også med fordel bruge en grillpande, som vi dog ikke har.

Osteburger

Da M er ret selektiv i hvad hun spiser, prøver vi ikke at blande for meget på hendes tallerken. Så den øvrige fyld til burgeren blev bare skåret i små tern og hældt i skåle, og så skulle guacamolen laves: Alle ingredienser kommes i en skål, og blendes med stavblenderen til man har en glat guacamole 🙂

Osteburger

Burgerbollerne blev varmet et par minutter i ovnen (vi havde i forvejen ovnen tændt for at lave lidt ovnbagte kartoffelbåde). Hvis vi ikke havde haft ovnen tændt, var bollerne nok “bare” blevet varmet på brødristeren.

Og så blev burgeren samlet:

Osteburger

Som det måske kan ses på billedet herover kan jeg godt li’ meget “snask” i min burger 😉

Udover de ovnbagte kartoffelbåde, som ekstra tilbehør, fik vi også lavet en rigtig lækker rødbedejuice, hvor M bare ville have mere og mere 🙂 Juicen bestod af rødbeder, gulerødder, æbler og halv citron. Bon appetit 🙂

Osteburger

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.