DIY – Mascara

affiliatelinksEr det overhovedet muligt at lave sin egen mascara? Jeg har i flere år brugt en “købe”-bivoks mascara, som jeg egentlig har været meget glad for. Det er en mascara fri for parabener, og som er vandfast, men kan let vasket af blot med varmt vand…  (den kan købes her, her eller her, alt efter hvor den er på bud 😉 (reklamelink))

Men efter at have læst mange forskellige opskrifter på hjemmelavede mascara, var jeg kommet frem til: “Ja hvorfor ikke” og derfor kastede jeg mig ud i, selv at prøve at lave mascara.

Jeg startede med en opskrift, som flere andre havde skrevet om, som den der virkede (jeg tilpassede den lidt i forhold til hvad jeg havde af ingredienser). Dog må jeg indrømme, at efter at have arbejdet med det en times tid, var jeg ikke helt tilfreds med resultatet (som jeg også gav udtryk for i sidste inlæg (her). Derfor læste jeg videre og faldt så over en HELT anden opskrift, som næsten lød for simpel til at være sand. Men så alligevel så tilpas simpel, at det da bare var at prøve. Så I dag kastede jeg mig over “Eggscara”. Og min umiddelbare reaktion er: “Jeg er overbevist” 🙂

Om det så er samme opfattelse jeg har om nogle dage, må komme an på en prøve. Men i dag er jeg ovenpå. Det var så let at gå til.

Hvis andre får blod på tanden, har jeg herunder skrevet om begge mascara-opskrifter, og lidt om hvad jeg indtil videre har af fordele/ulemper ved hver af de 2 DIY mascara’er.

 

Aloe Vera Mascara

aloe mascara

Ingredienser

 • 2 spsk aloe vera gel
 • 5 kapsler aktiv kul
 • ca. 1/2 tsk bivoks
 • lille drys rasul ler

Fremgansmåde

 • Start med at sætte en gryde over på komfuret og stil heri et glas du kan bruge til at blande dine ingredienser i.
 • Tilsæt dit aloe vera gel og bivoks, og lad det smelte og rør det sammen.
 • Når blandingen er smeltet, så tilsæt aktiv kul, og rør godt, det kan tage lidt tid at få det rørt helt sammen.
 • Tilsæt tilsidst lidt ler (leret vil være med til at sikre at mascaraen tører på øjenvipperne).
 • Jeg brugte nu en “pipette” til at fylde min blanding i en gammel mascarabeholder. (dette kom til at svine en del 🙁 )

Det som jeg oplevede, da jeg lavede denne mascara var, at det var lidt svært at få rørt mit aktiv kul helt ud i blandingen. Det tog lidt tid, og hvis jeg skal lave denne type mascara igen på et andet tidspunkt, vil jeg nok se om jeg kan finde en anden måde, at fylde “mascaraen” i beholderen. Problemet med den pipette jeg brugte var at den ikke nåede langt nok ned i beholderen – så det endte hele tiden med at min mascara kom ud overkanterne, og jeg var nødt til at “trykke” det ned i beholderen med børsten. Derfor lidt noget grat værk…

Med hensyn til selve anvendelsen, så synes jeg den var lidt svær at påføre, og efter første lag kunne man nærmest ikke se jeg havde lagt noget på. Men efter andret lag kunne det godt ses, men stadig meget neutralt.

Aloe mascaraMen efter at have brugt mascaraen i to dage, havde jeg ikke problemer med at det blev tværet ud – dog føltes øjenvipperne meget stive. På billedet her, har jeg lagt mascaraen på det højre øje (altså øjet til venstre på billedet 😉 ).

 

Æggeblomme Mascara / Eggscara

EggscaraIngredienser

 • 1 æggeblomme
 • 2 kapsler aktiv kul

Fremgansmåde

Efter mit første forsøg med DIY mascara droppede jeg, at skulle fylde denne mascara i en gammel mascarabeholder. Derfor valgte jeg i stedet for et glas med patent luk.

 • Start med enten at slå ægget ud og sorter blommen fra hviden eller køb pastouriseret æggeblomme.
 • Tilsæt nu aktiv kul, og rør det godt sammen.
 • Færdig 🙂

Selve fremstillingsprocessen ved denne mascara var noget lettere end den anden (nok også fordi jeg ikke skulle bakse med at få fyldt blandingen i en gammel mascarabeholder). Det virkede også til at aktiv kul var lettere at blande i æggeblommen.

Eggscara

Med hensyn til anvendelsen af denne mascara, kan jeg se en ulempe i ikke at have mascaraen i en beholder – i hvert fald når man snakker dosering. Tilgengæld skulle der kun lægges et lag. Og min fornemmelse er også at denne mascara giver mere “normal” mascara look. (synes dog ikke helt det ert til at se på dette billede, hvor jeg igen har lagt mascaraen på det højre øje).

Jeg har endnu ikke haft mascaraen på en hel dag, men på de 7 timer jeg indtil videre har haft den på er jeg stadig kun positiv. Vipperne føles heller ikke helt så stive, som ved den anden mascara.

 

Så ud fra de to mascara jeg nu har forsøgt mig med, vil jeg helt klart vælge Eggscara – I skal næsten prøve det:)

how to make your own mascara #DIY #eggscara #mascara
DIY all natural masccara #DIY #eggscara #mascara #natural
DIY all natural eggscara #DIY #eggscara #mascara #natural

 

KLIK HER For at skrive dig op til mit nyhedsbrev

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.