DIY – Små søde bognissepiger af bogskaller og filt

Sidste weekend fik vi julehygget lidt, med at lave små bognissepiger af rødt filt og bogskaller, som M havde samlet sammen med sin farmor. Jeg havde i forvejen 3 bognissepiger fra min farmors tid. Men synes de manglede lidt selskab. De nye skal både bruges på vores troldhasselgren, der hænger i stuen i juletiden, og så skal der også nogle på juletræet 🙂

Materialer

  • Bogskaller
  • Trækugler/træperler med hul
  • Rødt filt
  • Hobbylim
  • Saks
  • Evt. lille glas

Bognissepiger

Fremgangsmåde til at lave bognissepiger

Først klippes røde filt skørt til de små bognissepiger. Her brugte jeg det lille glas, til at klippe efter.

Og der klippes også filt ud til nissehuerne. De skal på den lange led, kunne nå rundt om træperlen og så klippes i en spids: Bognissepiger

Først limes nissehuerne sammen, ved at de 2 korte sider (de 2 sider, der danner spidsen) presses sammen med lim i mellem. En god idé er at holde limningen lidt sammen med fingrene, før de lægges til at tørre.

Nu skal de runde filtstykker limes på bogskallerne. Der trykkes lidt hoppylim op i bogskallen, og så skal filtskørtet presses op. Man kan til dette med fordel bruge bagenden af en blyant eller lignende til at få skørtet presset helt på plads i bogskallen.

Herefter limes træperlen på som hoved. Tryk lidt lim ned i hullet på træperlen og sæt derefter træperlen på bogskallens stilk.

Nu skulle nissehuerne gerne være tørret nok til at de kan sættes på træperlen. Først kan det være at  den nederst kant skal klippes lidt til, så man får en pæn kant forneden. Herefter puttes lidt lim på denne nederste kant, og nissehuen sættes på træperlen. Tryk lidt rundt i kanten, for at sikre at nissehuen bliver sat rigtig fast.

Herunder ses det endelige resultat – Det er da blevet meget søde 🙂  Bognissepiger

Mon der er andre, som har nogle gode idéer til at lave deres eget julepynt – måske også med brug af ting fra naturen?

3Pingbacks & Trackbacks on DIY – Små søde bognissepiger af bogskaller og filt

  1. […] andet julepynt-projekt kunne være de søde nissepiger lavet af bogskaller […]

  2. […] I skulle lave lidt ekstra julepynt” (Det kunne være disse bog-nissepiger / […]

  3. […] nissepigerne, men hun hyggede sig alligevel med at være med til projektet. Jeg skrev også en lille DIY til disse nisser:… at jeg havde en plan om at skulle lave håndaftryk i trylledej med M. De […]

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *


Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.