DIY – sød genanvendelig stof thepose

Vi drikker meget the hjemme hos os, og mest løs the. Derfor kom jeg den anden dag til at tænke på, at lave stof theposer (som jeg kom med et lille hint til her). På den måde kan man let lave en enkelt kop i stedet for at skulle lave en hel kande. Og poserne er genanvendelige, så ingen affald 🙂

Materialer

Da jeg havde nogle stofrester i økologisk bomuld liggende, fra da jeg syede en babynest, tænkte jeg det var oplagt, at bruge disse stofrester til nogle små stof theposer. Derudover var jeg i Tiger og fandt nogle perler. Jeg havde ikke noget økologisk garn liggende, så brugte i stedet for lidt uldgarn. Så det man skal/kan bruge er:

  • Stofrester (helst økologisk bomuld el.lign) 10 x 14 cm per thepose
  • Garnrester (gerne økologisk bomuld)
  • Perler, med lidt tyngde.

Fremgangsmåde

Først klippede jeg mine stofrester ud i 10 x 14 cm, hvorefter jeg zig-zaggede den ene/”øverste” kant på 14 cm:Stof thepose

Nu kan man vælge forskellige fremgangsmåder til at sy theposen sammen. Jeg ville gerne have en pæn afslutning, og havde lige læst om “fransk søm”, og ville prøve det.

Normalt syr man en fransk søm, så sømmen til sidst bliver skjult på vrangsiden (og hvis det er det men vil, skal man starte med at lægge sit stof vrang-mod-vrang). Men jeg ville gerne at min thepose ikke havde søm indvendig, for at mit løse the har mindst muligt at sidde fast i ved brug. Derfor valgte jeg at starte ret-mod-ret (hvilket dog ikke kan ses med mit stof, da det har ens vrang- og retside).

Men stoffet lægges ret-mod-ret og enten syr man en stikning eller zig-zag (en stikning giver nok et mindre “klumpet” resultat):Stof thepose

Herefter vendes posen til retsiden:Stof thepose

Nu laves der en stikning på retsiden. Her skal man være opmærksom på at sømrummen bliver så stort, at man syr den “første sømrum” inde:Stof thepose

Posen vendes til vrangsiden:Stof thepose

Så bukkes den øverste kant ned til en løbegang. Kanten skal være stor nok, til at man kan få en lille sikkerhednål igennem, til når man skal trække en snor i løbegangen:Stof thepose

Og så syes løbegangen, hvor man skal huske at lade et lille hul stå åben, til at trække snoren igennem:Stof thepose

Posen vendes igen, nu til retsiden, og øverst ses “hullet” der ikke er syet:Stof thepose

Snor i løbegang

Nu skal der trækkes en snor igennem løbegangen. Jeg startede med at binde en knude på mit garn, til at sætte sikkerhedsnålen fast i:Stof thepose

Og så er det bare at skubbe sikkerhednålen hele vejen igennem løbegangen, og igen ud af det samme hul:Stof thepose

Her er garnet kommet hele vejen igennem:Stof thepose

Så klippede jeg garnet i en passende længde, hvilket er op til én selv hvor lang det skal være:Stof thepose

Nu skulle jeg have en perle sat på mine garn-ender. Da min perle havde et lille hul, brugte jeg et stykke sytråd som hjælp. Dette stykke sytråd trak jeg dobbelt igennem perlens hul, så der blev dannet en slags løkke:Stof thepose

I løkken stak jeg så mine to garn-ender:Stof thepose

Og så skal der bare hives i sytråden, hvorved garn-enderne følger med igennem perlen:Stof thepose

Og til sidst bandt jeg en dobbelt knude på garn-enderne, så perlen ikke kunne trækkes af igen:Stof thepose

Herunder ses mine to første stof theposer 🙂 På den ene fik jeg lavet løbegangen på den modsatte / “forkerte” side. Men da jeg som tidligere nævnt helst ville have syningen ud af, lever jeg med at zig-zag kanten kan ses på den ene thepose 🙂Stof thepose

Brug af stof theposer

Når stof theposerne så skal i brug, tager man sit løse the og putter i theposen. Her er det den blanding jeg oftest bruger, som består af brændenælde, kamille og tørret mynte fra haven: Stof thepose

Snoren strammes, og stof theposen puttes i sin kop, som man ville gøre med en almindelig købe-thepose:Stof thepose

Vand i rette temperatur hældes over, og efter 5-10 minutter (alt efter trækketiden), har du en dejlig kop the 🙂Stof thepose

Efter brug lader man theposen tørre med theen i, og så kan de brugte theblade efterfølgende vendes ud – evt. til komposten.

Og din stof thepose er klar til næste kop the 🙂

3 kommentarer til “DIY – sød genanvendelig stof thepose”

  1. Pingback: Ugen der gik - Børnehavebarn, kommet i uge 29 og 4 hunde :) • Come What May

  2. Pingback: DIY - Sy bloomers til baby og tumling - simpelt mønster

  3. Pingback: Ugen der gik - En kort arbejdsuge men lang og dejlig sommerhus weekend

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.