DIY – Sy bloomers til baby / tumling – prøv et simpelt mønster

Jeg har længe haft planer om, at sy et par bloomers til den yngste. Og nu skulle det være. Jeg har søgt inspiration på Pinterest, og det var også der jeg fandt dette mønster, som jeg har brugt. Baby bloomers er virkelig søde at give på, udenpå et par strømpebukser. Men jeg tænker også at de kommer til at blive brugt den sidste del af sommeren med bare ben 🙂

Materialer for at sy baby bloomers

Det kræver ikke meget at sy et par bloomers. Der går oftest heller ikke meget stof til, når man selv syer babytøj. Jeg havde fået det blomstrede stof foræret, som jeg synes passede perfekt til et par sommer-bloomers.

  • Stof (ikke mere end 1,4 x 1 m)
  • Et mønster (jeg downloadede, mønster fra denne blog)
  • Elastik (0,5 mm)
  • Sygrej (symaskine, saks, sikkerhedsmåle)

Materialer og mønster til bloomers baby

Forarbejde

Først skal stoffet klippes. Stoffet lægges dobbelt.

Da mit stof har et mønster, som har op og ned, klippede jeg stoffet til for- og bagsiden hver for sig, for at sikre at blomsterne på stoffet, ikke kom til at vende på hovedet på de endelige bloomers. Derfor klippede jeg med sømrum hele vejen rundt. Bortset fra den ene side, som lægges op mod folden på stoffet.

Jeg klippede to forstykker og to bagstykker, da de færdige bloomers bliver i dobbeltlag (hvilket giver et flot finish). Jeg klippede det hele i samme stof. Men man kan jo sagtens vælge en anden farve/mønster, så der er forskelligt stof indvendigt og udvendigt.

Hvis du bruge stof, som godt kan “vende på hovedet”, kan mønsteret på for-og bagstykket tapes sammen, og du kan klippe det hele på én gang.Baby bloomers mønster lagt på stoffet

 

Så er stoffet klippet.Dele til baby bloomers er klippet

Så skal der syes bloomers til baby

Da jeg havde klippet for-og bagstykket hver for sig, startede jeg med at sy disse sammen ret med ret i skridtet. De blev syet sammen to og to, så jeg efterfølgende have to ens stykker stof, begge sammensyet i skridtet. Skridtet på bloomers skal syes ret mod ret Så er skridt-sømmen syet.Bloomers skridtet er syet

De to stykker (sammensyede stof) lægges nu ret mod ret.Stoffet lægges ret mod ret - bloomers baby

Jeg syede nu de to stykker stof sammen i  begge ben-søm… Bloomers bensøm syes

…og i toppen.Bloomers top syes

Herefter blev det hele vendt til retsiden, og sømmene blev strøget skarpe (billedet herunder er før jeg har haft strygejernet på 😉 ).
Bloomers vendt til retside - bloomers baby

Isætning af elastik

Nu skal der klargøres til elastikker. Langs bensømmen syede jeg to stikninger. Imellem disse to har jeg min løbegang til elastikken. På samme måde syes stikninger ved topkanten. Her syede jeg tre stikninger hvilket gav på to løbegange. Her er det selvfølgelig muligt selv at vælge, hvor mange løbegange man vil have.

Jeg valgte to løbegange i stedet for tre, da jeg følte mine bloomers ellers kunne blive lidt for korte fra skridt til talje. (næste gang ville jeg nok klippe et større stykke stof og vælge tre løbegange).Bloomers elastisk løbegange syet

Elastikken trækkes nu igennem alle løbegange. Både ved benene og livet. Jeg vurderede elastiklængderne ud fra et par andre shorts, som jeg vidste passede.Elastik trækkes igennem løbegang på bloomers

Så er de søde bloomers til baby snart færdige

Nu mangles der bare, at sidesømmen syes. Jeg valgte “bare” at sy en almindelig stikning. Men jeg tror nu, at jeg efterfølgende vil køre den igennem overlockeren, for at undgå den trevlede kant. Jeg overvejede også at sy en fransk søm (som jeg også brugte ved mine stof the-poser). Men jeg var igen bange for, at hvis jeg skulle sy en ekstra syning i siden, ville de færdige bloomers blive for snævre.Bloomers baby sider sammensyet

Her ses det endelige resultat . Og som du kan se, kom der også et matchende hårbånd ud af symaskinen. Den guide finder du her 🙂

Del meget gerne guiden på Pinterest, hvis du kunne bruge den 🙂

DIY baby bloomers til baby eller tumling med matchende hårbånd | mønster | sy

 

Da jeg i sin tid begyndte at overveje at sy baby bloomers, var det faktisk med flæser på numsen. Det blev det ikke til denne gang. Men da jeg nu har prøvet at sy disse, hvilket var mere simpelt end man kunne tænke, tror jeg det næste par, skal være med flæser bagpå.

Har du selv prøvet at lave bloomers til baby? Var det med eller uden flæser? Man kan jo også strikke og hækle dem 🙂

 

KLIK HER For at tilmelde dig mit nyhedsbrev

 

DIY bloomers til baby eller tumling med matchende hårbånd | mønster | sy

DIY bloomers til baby eller tumling med matchende hårbånd | mønster | sy

 

2 kommentarer til “DIY – Sy bloomers til baby / tumling – prøv et simpelt mønster”

  1. Pingback: DIY - Guide til et hurtigt syet pandebånd

  2. Pingback: DIY - Nem og sød nederdel, som er perfekt til sommervejret

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.