PlanToys – Bæredygtigt legetøj til børn i alle aldre

Reklame – Dette indlæg er sponsoreret af Kids-World.dk

Vi har længe haft legetøj fra PlanToys i huset. Og da jeg selv er meget begejstret for det legetøj vi har fra PlanToys, vil jeg gerne skrive lidt om det, så flere måske kan få kendskab til mærket.

PlanToys laver nemlig legetøj af bæredygtigt materiale samtidig med, at de sikrer en bæredygtig produktion af deres produkter.

PlanToys skriver selv følgende på deres hjemmeside:

PlanToys er grundlagt med et grønt hjerte, og det er kun vokset sig større og grønnere med tiden. PlanToys’ produkter er baseret på bæredygtig leg, hvor børn får mulighed for at udvikle deres kreativitet, samt få et tættere forhold til naturen.

Vi synes det er vigtigt at børn, fra de er helt små, får en større forståelse og respekt for naturen, og at de ser den som en skat, som er værd at bibeholde som ubeskadiget for dem selv og fremtidige generationer.

Hos PlanToys er vi glade og stolte af at være anerkendte i hele verden, da vi ønsker at sprede budskabet om bæredygtig leg gennem kvalitetstrælegetøj, som er produceret med omtanke for miljøet.

Hvad gør PlanToys til bæredygtigt legetøj?

  • Alle produkter er grundig testet
  • Alle deres produkter er lavet i gummitræ, som er et holdbart materiale og som ikke er så tungt, som mange andre træsorter.
  • Produktionen sker “on-location” tæt ved skovene, hvor gummitræerne fældes – og et nyt træ plantes for hvert træ der fældes.
  • De bruger økologiske vandbaserede farvepigmenter uden bly/tungmetaller.
  • Deres mål er at minimere påvirkning på miljøet, for ikke at skade natur og mennesker.

Så for os, som længe har ønsket at leve mere bæredygtigt, er det oplagt at kigge i retningen af PlanToys, hvis der skal købes nyt legetøj.

Det at deres legetøj er lavet i træ er også i sig selv et bæredygtigt valg, da det højest sandsynligt vil kunne holde længere end plastik legetøj. Og så har de legetøj, der passer til alle aldre, som jeg også kommer ind på herunder.

PlanToys – til babyen

PlanToys til baby | bæredygtigt | legetøj | sponsoreret | kids-world

Som jeg skrev ovenfor, laver PlanToys legetøj til alle aldre, også dejligt legetøj til babyer.

Blandt andet laver de forskellige rangler og bidelegetøj. Og fordi legetøjet er lavet i gode materialer behøver man ikke være bange for, at baby tager legetøjet i munden – for det er jo næsten ikke til at undgå. Vi fik selv et “nøglebundt” i barselsgave, som det på billedet herovre. Og det er blevet brugt meget, og har holdt godt til mange timers leg (i munden 😉 )

Og så laver de også nogle rigtig fine uroer, som kan hænges over sengen. Eller måske over puslebordet, så baby har noget at kigge på, mens der bliver skiftet ble 🙂

Hvis du gerne vil have et aktivitetsstativ til din lille baby, er det også noget PlanToys har i deres sortiment. Det er et stativ, hvorpå der kan hænges diverse legetj, så baby har noget at se på og række ud efter, når han/hun ligger på gulvet.

PlanToys – til tumlingen

PlanToys til tumling | bæredygtigt | legetøj | sponsoreret | kids-world

Til tumlingen er der virkelig meget forskelligt legetøj at vælge imellem. Og det svære her, er at skulle begrænse sig.

Vi har selv vandlegetøj fra PlanToys. Der fås rigtig meget forskelligt. F.eks. det som ses på billedet, hvortil der hører et lille net, så tumlingen kan øve sig i at fange ting i badet 🙂 Og alt vandlegetøjet er selvfølgelig lavet i materiale, der kan tåle vandet. Vi har nu brugt vores badelegetøj over en længere periode, og har ikke oplevet mug eller lignende. Dette var ellers noget vi var ude for, da vi i starten brugte eksempeltvis plastik badedyr i badekaret…

Så kan man også købe forskelligt motorik legetøj. F.eks. et hammerbræt, hvor barnet kan øve koordinering. Eller de fine aktivitetsklodser, som ses på billedet.

Og når tumlingen så begynder at rejse sig, har PlanToys også den obligatoriske gåvogn i deres sortiment. En sød gåvogns-bus med plads til oppakning på ladet. Så mon ikke dukker og bamser ville skulle ud at køre med denne bus? Denne har vi desværre ikke selv haft. Men den ser virkelig stabil ud, og jeg har også læst, at den ikke vælter så let, som en traditionel gåvogn (som vi har haft).

PlanToys – til de større børn

PlanToys til større børn | bæredygtigt | legetøj | sponsoreret | kids-world

Til de større børn bærer PlanToys legetøj meget præg af rollespilslegen. Hvilket i hvert fald passer godt til den alder og de lege, som vores ældste pige har/leger.

Der er mange forskellige pakker med legemad og tilbehør til legekøkkenet. Der er alt fra det usunde, som kager og is. Men heldigvis også sundt mad, som frugt og grønt. Virkelig indbydende. Da vores den ældste fik sin første legemad, var det fra PlanToys, og det er noget af det legemad, der stadig i dag leges mest med.

Til drengene (eller pigerne) der gerne vil øve sig, før de skal med far (eller mor) ud i værkstedet, er der både værkstedsbænk og værktøjsbælte. Så er det bare med at komme i gang med at hamre og skrue. Herhjemme kan pigerne også li’ at “skrue” på ting.

Og til de børn, der ikke kan vente på at de er store nok til at skulle smukkesere sig, har PlanToys også lavet et make-up sæt med øjenskygge, pensel og spejl. Jeg tænker, at hvis den store så denne søde make-up taske, ville det være noget hun ville ønske sig 😉

Bæredygtig fremtid

Jeg synes virkelig, at PlanToys laver noget fantastisk legetøj. Og så er det bare så dejligt at se en virksomhed, som går så meget op i bæredygtighed. Og så synes jeg også det er vigtigt, at vi kan give vores børn en god start på livet, og lære dem om gode kvalitetsprodukter.

Kids-world.dk har et stort sortiment af PlanToys, og på deres hjemmeside kan du også læse meget mere om PlanToys og hvad de står for.

Har du selv tidligere stiftet bekendskab til PlanToys? Og er der noget af deres legetøj, som du især har være begejstret for? Så smid en kommentar herunder. Og hvis du også er vild med PlanToys, så pin gerne indlægget 🙂

 

 

 

PlanToys til børn i alle aldre | bæredygtigt | legetøj | sponsoreret | kids-world

2 kommentarer til “PlanToys – Bæredygtigt legetøj til børn i alle aldre”

  1. Pingback: Kemifri badetid - tips til "sæbe" og badelegetøj • Come What May

  2. Pingback: Bæredygtige gaver til børn

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.