Begynd på kemifri badetid – tips til “sæbe” og sikker badelegetøj

Kan man have kemifri badetid? Få her tips til sæbefrit bad og kemifri badelegetøjaffiliatelinks

Kemifri badetid – er det ikke noget vi alle gerne vil give vores børn?

Det er i hvert fald noget vi prøver at praktisere herhjemme. Og det gælder både børn og voksne. Vi er ikke ufejlbarlige, men jeg vil gerne tage de valg, der for os føles rigtig.

Sæbefri bad

Børn har ofte sart hud. Vi har derfor valgt, at vores børn sjældent vaskes med sæbe. Men hvis vi bruger sæbe, bruger vi en mild og parfumefri sæbe/shampoo til dem. (sæbe kan være med til at udtørre især sart babyhud)

Men ofte bliver det som sagt sæbefrit bad, da vi har oplevet det er nok til at holde dem rene. Så i stedet for babybad og shampoo med sæbe i, bruger vi enten en købt babybad (reklamelink), eller vi laver vores egen af havregryn (og evt. med sæbenødder, kokos og salt).

Vandet bliver mere grumset end med sæbe, på grund af havregrynene. Men til gengæld gør det også huden dejlig blød. Og hvis der er tendens til tør hud, kan det ofte også holdes nede med havregryn-badet.

Når vi bruger denne form for “sæbe” gør det heller ikke så meget, hvis den lille kommer til at drikke lidt af vandet…

Kemifri badetid – Badelegetøj

Vi har haft forskelligt badelegetøj til begge børn. Men vi er nu ved at have det meste skiftet ud til badelegetøj, som jeg er mere tryg ved. Vi har haft de almindelige badeænder. Men jeg synes de har været svære at få helt tørre indvendig, og vi har derfor oplevet, at der kan blive dannet mug på indersiden. Og det er jo ikke lækkert at få i badevandet og måske i munden.

Men vi har fundet nogle gode alternativer, som pigerne også synes er sjove at have med i badet. Herunder kommer jeg lidt mere ind på to mærker jeg har gode erfaringer med: Plantoys og Hevea.

Plantoys

Jeg har tidligere skrevet om Plantoys, og det var også det mærke jeg først fik øjnene op for, mht. “sundere” badelegetøj.

Plantoys er lavet af bæredygtigt træ, fra gummitæer, som vi oplever let tørre efter badet. Og så skulle det også kunne komme i opvaskemaskinen, hvis man synes det kunne trænge til det.

Vi har selv en bade ø (reklamelink), hvor der udover en palme-ø, også medfølger en krabbe, skildpadde og muslingeskal.
Derudover har vi to både, som bliver leget flittigt med i badet. Bl.a. denne redningsbåd (reklamelink).

Og så har jeg lidt kig på et par springvandsskåle (reklamelink), som helt sikkert også vil skabe glæde, da vand i bevægelse altid er et hit hos børn 🙂

Hevea

I julegave fik pigerne deres første badeprodukter fra Hevea.

Den lille fik en rigtig sød badeand, som er helt uden huller. Det vil sige, at der ikke kan komme vand indeni, og derfor ikke risikere at danne mug.

Derudover er badeanden lavet af naturgummi, som er kemifri, og sikker for børn, at have i munden.

Den fås i tre størrelser (hvor vi indtil videre kun har den lille):

 • Mini (8 cm høj) (reklamelink)
 • Stor (14 cm høj) (reklamelink)
 • Jumbo (16 cm høj)

Og så findes den også i en natur-version (reklamelink).
Jeg har også set, at Hevea har lavet en sød bade-frø 🙂 (reklamelink).

Det er lidt forskelligt, om børnene bades sammen i det “store” badekar (som kun er 130 cm 😉 ) eller om den lille bades i sit lille badekar, mens den store står ved siden af med bruseren.

Men til, når de bades sammen i badekaret, har vi nu også fået en bademåtte fra Hevea (reklamelink), som også er lavet af naturgummi. Det er ikke en bademåtte i en fancy facon, men den løser opgaven, og giver mig god samvittighed, da den ikke er lavet af plastik. Og hverken indeholder BPA, phthalater eller PVC.Kan man have kemifri badetid? Få her tips til sæbefrit bad og kemifri badelegetøj

Har i kemifri badetid?

Hvordan foregår badetiden hjemme hos dig? Har du nogle gode idéer til, hvordan man kan undgå kemi, når børnene skal vaskes?

Del endelig dine erfaringer eller spørgsmål i kommentarfeltet herunder.

4 kommentarer til “Begynd på kemifri badetid – tips til “sæbe” og sikker badelegetøj”

 1. Super skønt med bud på kemi-fri-badetid. Herhjemme vil han helst bare sidde med bruseren på gulvet, når han er i bad. Oftest bliver han vasket med vand, men det hænder, at han selv tager initiativ til at få vasket hår og krop med shampoo.. Han leger allermest med en ikea-kop og en bold, når han er i bad 🙈.. jeg gad ellers godt investere i de fine ting fra plantoys, tror dog bare ikke at han ville bruge det.

  1. Hej Gitte Kirstine,

   Tak for din kommentar. Jeg har læst, at med babybad fra Babykraes, kan man også lave en “pasta” af det, som man kan vaske i, hvis man ikke vasker i badekar. Tænker man ville kunne gøre det samme med det hjemmelavede, eller måske “bare” lave havregrynsvand, som kan gnides ind i huden 🙂

   Mvh Rikke

 2. Tak for anbefaling af badelegetøj!
  Jeg synes det er svært at finde noget poden synes er sjovt at lege med – så han er begyndt at tage hans metalbiler og andet legetøj der slet ikke er egnet til at komme i vand.

  / sisselsolsort.dk

  1. Hej Sissel.

   Håber du finder noget han kan li. Vi har i hvert fald været glade for badelegetøjet 😊

   Rikke

Skriv en kommentar