5 grunde til at vælge Økologi – læs hvad skal vi undgå og beskytte?

Vi var i sidste weekend taget til Åbent Landbrug. Og igen i år, havde vi vendt bilen mod Brande, hvor der ligger et økologisk landbrug: Månsson.

Det er altid en dejlig oplevelse at være derud. De dyrker mange forskellige grøntsager og så har de også en fantastisk “prøvehave”, hvor forskellige nye afgrøder testes. Og så har de en dejlig gårdbutik, hvor vi altid lige køber lidt, når vi er til Åbent Landbrug, men også når vi er i området resten af sæsonen.

hvorfor skal man vælge økologi | undgå pesticider | red vores grundvand

Jeg synes det er fantastisk, at der er flere landbrug, der begynder at tænke økologi ind i deres marker og produktion. Men hvorfor vælger vi økologi?

Vi hører jo ofte både for og imod økologi, men som du måske har gættet er jeg på “for”-holdet. Og herunder har jeg listet fem argumenter for, hvorfor jeg synes økologi er det rigtige valg.

Vælg økologi for at undgå pesticiderester

I det økologiske landbrug må der ikke bruges sprøjtemidler. Dette gør, at de produkter der når ud til kunderne (dig og mig) ikke er fyldt med pesticiderester.

Jeg synes ikke det er rart at tænke på, at man ved konventionelle produkter risikerer at spise pesticiderester – for hvilken virkning har de på vores kroppe? Det er ikke sikkert det er noget vi mærker med det samme, men jeg vil ikke risikere at få følgevirkninger af pesticiderester om flere år. Og jeg ønsker heller ikke at udsætte mine børn for det.

Vælg økonomi for at undgå GMO

Der bliver jo forsket i genmodificerede produkter – GMO. Og flere af disse bliver udviklet, så de bedre kan tåle sprøjtemidler.

Men jeg kan ikke lide tanken om, at vi prøver at ændre for meget på naturen og naturens produkter. Og da jeg derfor gerne vil undgå at fylde mine børn og mig selv med GMO produkter, er dette også én af grundene til, at jeg vælger økologi, da der ikke må produceres GMO i det økologiske landbrug.

Vælg økologi for at beskytte vores natur

Denne grund hænger også sammen med punkt 1. For hvis vi tillader at landbruget bruger sprøjtemidler, vil det også ende med at ødelægge vores natur.

Men hvis vi får flere økologiske landbrug, vil den vilde natur igen få plads og derved vil det give en større diversitet i både planter og dyr.
Og som jeg tidligere har været inde på, synes jeg det er vigtigt, at vi lader naturen være, som den er

Vælg økologi for at beskytte vores grundvand

Der har i den sidste tid været meget snak om vores drikkevand – og at drikkevandet begynder at være i fare.

Det synes jeg er meget skræmmende at tænke på, og mange af årsagerne ligger igen i, at der i flere år er blevet brugt sprøjtemidler, som er sivet ned i vores grundvand.

Så hvis vi vil sikre, at der også er rent vand for vores børn og deres efterkommere er det vigtigt, at der begynder at ske en ændring. Og det er her man selv kan gøre en forskel ved at købe økologiske produkter.

Vælg økologi for dyrenes skyld

Det sidste punkt jeg har med er dyrene. For hvis man spiser kød, æg eller drikker mælk er det bedste valg økologisk.

Ikke kun fordi det er sundere for dig. Men også fordi dyrerne der er i de økologiske landbrug har bedre levevilkår.

  • De får bedre foder
  • De får lov at vokse i et normalt tempo
  • De har mere plads og er oftere udenfor.

Der er helt sikkert flere fordele end de 5 jeg har listet herover. Og du kan også læse mere om økologi her.

Hvad med dig? Spiser du økologisk og hvorfor. Skriv gerne dine tanker i kommentar-feltet herunder.

Stemningsbilleder fra Månsson

5 grunde til hvorfor jeg vælger økologi | undgå pesticider | undgår GMO | beskyt vores natur | red vores grundvand | bedre dyrevelfærd

1 kommentar til “5 grunde til at vælge Økologi – læs hvad skal vi undgå og beskytte?”

  1. Pingback: Hvad er sundhed for dig? • Come What May

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.