DIY – Betræk til drømmepose/voksi

Inden jeg startede min barsel i sommeren 2014, havde jeg mange intentioner om diverse syprojekter. Det blev dog slet ikke til så mange projekter, som ønkset. De første mange måneder, som nybagt mor gik på bare at forstå og finde mig tilrette i den nye rolle. Men det blev dog til nogle enkelte projekter. Blandt andet fik jeg lavet et nyt betræk til M’s drømmepose til barnevognen/klapvognen.

Vi havde købt en drømmepose fra Føtex. Den model vi fandt var med 2 identiske dyner, som kunne knappes sammen, hvorved posen kunne tilpasses vejret alt efter om man brugte én eller begge dyner. Dog viste det sig at største del af tiden var det nok kun at have den ene dyne i brug af gangen, til hendes søvn i barnevognen. Og da vi stod overfor også gerne at ville have en kørepose el.lign. til vores klapvogn, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i at sy et nyt betræk til den dyne, der var tilovers.

Materialer

Hvad har man brug for til et nyt betræk?

  • Bomuldsstof x2 (størrelse afhænger af drømmeposens størrelse – udfoldet måles drømmeposens længde og bredde)
  • Snor til “hoveddelen”
  • 3 knapper til lukning (kommer nok an på hvordan lukningen er på det originale betræk) (ex denne reklamelink)
  • Velcrobånd (reklamelink)

Jeg fandt noget passende bomuldsstof (et stykke mønstret og et stykke ensfarvet i matchende farve), og kastede mig derefter ud i det. Da jeg ikke havde et mønster, var det bare at “prøve sig frem”.

Fremgangsmåde

drømmeposeJeg startede med at lægge mine 2 stykker stof ret-mod-ret, og så lægge dynen ovenpå. Herefter klippede jeg stoffet (begge lag på én gang), med et lille søm-rum, rundt om dynen. Dog lavede jeg det stof, som jeg havde valgt som inderstof, lidt længere end dynen forneden, da det på inderstoffet på originalbetrækket var her åbningen var, til at få dynen ind i betrækket. Og for at kunne få kanterne pæne i åbningen på det nye betræk, var jeg derfor nødt til at have ekstra stof.

Nu skulle jeg så have hovedet i brug, for at sikre at alle huller, knapper og snore kom til at sidde, som de skulle. Jeg brugte derfor meget original betrækket som hjælp, og forberedte hver “side” af betrækket, før jeg syede dem sammen.

På den model kørepose vi havde købt, var binde-snorene sat fast på dynen. Så derfor skulle der være huller i betrækket til disse. Og på den øverste buede kant (som kan ses på billedet) lavede jeg en løbegang med en “flap” til at skjule snorene i. Og for at “flappen” blev fikseret syede jeg velcro bånd fast.

Huller til sele

På begge stykker stof skulle der også klargøres til barnevogns/klapvognsselerne. Det gjorde jeg ved at lave en skabelon i pap (ud fra hullerne på dynen), som jeg så brugte til at mærke op på stoffet, hvor der skulle forberedes til hullerne – dvs. hvor der skulle zig-zagges/syes, for at hullerne ikke ville begynde at trevle op. Her skal man huske, at hullerne skal syes på hver af de to stykker stof – man skal endelig ikke sy stofferne sammen (for så vil dynen ikke kunne komme ind 🙂 ).

Det sidste jeg gjorde, før de to stykker stof kunne syes sammen, var at sy knapper fast. Og så kunne de hele syes sammen – ret-mod-ret, vendes og putte dynen ind.

Den endelige drømmepose

Jeg var ret tilfreds med det endelige resultat, og den har været brugt meget. Og især efter M er startet i vuggestue er den kommet i brug, da vi har den ene drømmepose med i vuggestuen, mens vi stadig har én herhjemme til hendes lure i weekenderne.

Herunder kan man måske fornemme, at der er lavet huller i inderforet, så snorene fra dynen kan komme igennemdrømmepose

Her ses løbegangen er snørret lidt sammen, og lukningen med knapper:drømmepose

Og til sidst et billede i brug, i vores klapvogn: drømmepose

1 kommentar til “DIY – Betræk til drømmepose/voksi”

  1. Pingback: Opbevaringslomme til bilen - Endnu et DIY projekt • Come What May

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.