DIY – Hæklet gulvtæppe i Luxus Macaroni

Som jeg skrev om for nogle uger siden på instagram, har jeg været i gang med endnu et hækleprojekt: Denne gang blev det til et hæklet gulvtæppe til lillesøster L’s værelse.hæklet gulvtæppeDet er en opskrift, som jeg har fundet på Hobbii’s hjemmeside, og som jeg synes er lige at gå til (find den her).

I opskriften bruges en hæklenål str 12 mm (se udvalget af hæklenåle her (reklamelink)) og to ruller af deres Luxus Macaroni garn. Men da jeg ønskede et tæppe i en rimelig størrelse, købte jeg 2 ekstra ruller. Og det var jeg glad for, da jeg ellers synes tæppet var blevet for lille til børneværelset. Det endelige gulvtæppe er blevet ca. 120 cm i diameter.

Luxus macaroni

Luxus macaroni garnet er et noget kraftigere garn, end det t-shirt garn jeg hæklede mit cover i, da der yderst er et lag tubegarn. Det er derfor også lidt tungere at arbejde med. Til gengæld kan man hurtigt se resultater, da en enkelt hæklet omgang øger diameteren med 7-8 cm.

Dog synes jeg, der skulle bruges for meget garn, hvis jeg ville have tæppet meget større, end det jeg endte med. Det synes jeg, da der på den sidste hæklede omgang, næsten blev brugt en hel rulle garn 🙂

Her kan I se mit endelige resultat. Indtil videre ligger det stadig i stuen, og det er virkelig blødt at gå på 🙂 Jeg går med overvejelser om, om der skal laves noget skridsikker på undersiden, for at man ikke risikere at skulle glide på det. Men det er jeg ikke kommet til endnu 🙂 (men skal selvfølgelig gøres før nogen komer til skade på det)hæklet gulvtæppe

Jeg har også planer om, at der skal hækles nogle mindre gulvtæpper, som måske kunne bruges på badeværelset 🙂 Eller et lille hyggetæppe til gæsteværelset 😉

Hvad med jer: er der andre, som har prøvet kræfter med denne type garn? Og hvad har I brugt garnet til?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag en oversigt over 6 ofte anvendte hæklemasker

 

 

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.