DIY – Shorts og top af gamle t-shirts / toppe

Kan man sy shorts af gamle t-shirts?

I dag er blevet brugt ved symaskinen. Som den samler jeg nu engang er, havde (har) jeg en del tøj-/stofrester liggende. Til “hvis nu jeg fik lyst til at sy noget det kunne bruges til…”.

Og i dag var så dagen, hvor jeg fik syet lidt sommertøj. Jeg gjorde nemlig et forsøg på at få to af de toppe, jeg havde liggende, lavet om til shorts til M. (efter vi har haft disse fantastiske dage med sommer opdagede vi, M kun havde ét par).

Udover at være samler, så er jeg, som tidligere skrevet, bedst til IKKE at bruge opskrifter/mønstre 🙂 Jeg var egentlig begyndt den anden dag, at tegne et mønster efter de short,s der passede hende. Men endte med at lave dem meget simpelt. Med ens forside og bagside. Det er ikke nødvendigvis en god løsning, da man jo er større bagtil, end fortil (og nok især, når man stadig bruger ble 😉 ). Men forsøges det skulle det.

Pigen har kort prøvet begge short i dag, og de sidder da, men med tendens til at være lidt lave bagtil (fik desværre ikke taget et billede af hende med dem på). Men det er noget jeg kan leve med. Dog tror jeg, hvis der skal syes flere shorts, at de bliver syet, som man bør sy bukser 🙂

Top til shorts nr. 1

Det første par bukser jeg syede i dag, blev lavet af denne top:

Sommertøj

Fordi jeg, som nævnt herover, prøvede at gøre det så simpelt som muligt, klippede jeg mit stof helt nede ved toppens nederste kant, da jeg så ikke behøvede at skulle lægge benene op.

Herunder ses mit simple udklip, som tager udgangspunkt i “omridset” af de shorts M passer:

sommertøj

Jeg lagde nu stoffet ret mod ret, og syede begge sidesømme og skridtet sammen. Først med en almindelig ligesøm, og derefter en zigzagsøm. Nu skulle “linningen” laves, som jeg syede som en løbegang, hvor jeg derefter kunne trække en bukseelastik igennem.

Den endelige shorts kan ses på dette billede:

sommertøj

Måske denne nederdel også ville kunne syes af en gammel t-shirt, top eller skjorte?

Top til shorts nr. 2

Selvom jeg på dette tidspunkt jo ikke havde prøvet dem på M, så altså endnu ikke vidste, hvordan de ville komme til at sidde på hende, klippede jeg et lignende mønster i en anden top:

sommertøj

Dog gjorde jeg den forskel, at jeg valgte at bruge den nederste kant af toppen, som linning til disse shorts, og altså ikke som benet. Derfor så det klippede stof sådan ud:

sommertøj

Fremgangsmåden var meget som ved de lyserøde shorts: Jeg startede med at sy sidesømme og skridt sammen, hvorefter jeg ved disse shorts ikke skulle sy en linning, men i stedet for lægge buksebenene op:

sommertøj

Da M prøvede disse shorts i eftermiddags, kunne jeg se, at de måske er lidt for store i taljen, så jeg kan blive nødt til at sy dem lidt ekstra ind i siderne.

Sommertop af resterne

Efter at have syet de 2 par shorts, fik jeg lidt blod på tanden, og tænkte at resterne af den orange top, kunne bruges til at lave en matchende top til de orange shorts.

Jeg genbrugte her ærmerne og halsudskæringen. Da det var en fast halsudskæring besluttede jeg at forsøge mig med en amerikansk halsudskæring (for at den let kunne komme over hendes hoved), hvor jeg kiggede lidt på én af hendes bodyer, for at gennemskue, hvordan sådan en halsudskæring skulle syes (da det ikke er noget jeg har syet før) .

Jeg startede med at klippe ærmerne af (jeg bibeholdte dog syningen, da de havde lidt puf syet ind, som jeg gerne ville genbruge), og klippede skuldersøm og sidesøm op, så jeg havde 2 dele til selve toppen: forside og bagside.

Med hjælp fra den body jeg brugte som “model”, lagde jeg de 2 dele ovenpå hinanden (lidt forskudt for at halsudskæringen ville passe til et barn), som det ses herunder.sommertøj

Ærmeåbning

Jeg skulle nu have klargjort ærmeåbningerne, hvor jeg fandt én af hendes trøjer som jeg klippede ærmeåbningen efter. Og jeg fik klippet siderne til.

Inden jeg syede ærmerne på, valgte jeg at sy for- og bagsiden sammen med en almindelig ligesøm. Dette for at sikre de fortsat ville sidde rigtigt i forhold til den amerikanske halsudskæring.

Jeg lagde nu ærmerne på ærmeåbningerne – ret mod ret. Da jeg endnu ikke havde klippet ærmerne til i forhold til hendes armtykkelse, syede jeg ærmerne på fra skulder og ned til armhule. Dette for at sikre, at puffet fra ærmet ville komme til at sidde på skulderen. Da ærmerne var syet på, klippede jeg ærmerne til, i forhold til hendes trøje.

Toppen så nu ud, som det ses herunder: sommertøj

Nu skulle toppen bare syes sammen og lægges op. Jeg syede sidesømmen sammen fra ærmet og ned til nederste kant. Og til sidst lagde jeg toppen op, med en dobbelt fold. Som det ses på den endelige top herunder havde jeg lavet ryg-delen lidt længere end forsiden. Det blev til en lidt vid model. Men tænker det bliver dejligt i det varme vejr, at der ikke er noget, som sidder og strammer.

sommertøj

Jeg er ikke sikker på, at mine fremgangsmåde kan bruges af andre. Men måske det kan inspirere til at genbruge det tøj, som vi alligevel ikke bruger. I stedet for at smide ud og købe nyt 🙂

 

3 kommentarer til “DIY – Shorts og top af gamle t-shirts / toppe”

  1. Pingback: DIY - Nederdele af dynebetræk / genbrugsmateriale • Come What May

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.