Nederdele af dynebetræk – DIY i genbrugsmateriale

Har du nogensinde overvejet at sy nederdele af dynebetræk?

På en regnvejrsfuld Kristi Himmelfartsdag var der gang i symaskinen herhjemme.

Jeg havde for noget tid siden været i genbrugsbutikker for at kigge efter gamle dynebetræk. Jeg havde nemlig planer om at sy tøj til pigerne og mig selv – I ren “Maria fra The Sound of Music ” – stil 🙂

Altså ikke tøj af gardiner men nederdele af dynebetræk – så det er da der henad 😉

I vores Blå kors butik fandt jeg blandt andet et tyndt dynebetræk, matchende sytråd og “undertøjs” elastik. Og det var lige hvad jeg kunne bruge:

dynebetræk, sytråd og elastik, som skulle bruges til nederdel

Jeg havde længe haft planer om at sy nederdele i hel sol til pigerne. Og da der skal bruges ret meget stof til dem, tænkte jeg det var perfekt med dette “billige” stof 🙂

Jeg har også tidligere lavet sommertøj af “genbrugsmaterialer”

Jeg havde på denne side, fundet en rigtig fin beregner, som kan bruges til at finde hvilke mål stoffet skal klippes i. Alt efter, om man vil sy en halv- eller hel sol nederdel.

Det viste sig, at jeg faktisk kunne lave tre nederdele af dynebetrækket. En nederdel til hver af pigerne, og også én til mig selv. Da der var rigelig stof i det gamle dynebetræk.

Pigernes nederdele blev lavet meget enkle, ved “blot” at sy stoffet på en elastik til taljen. Og så blev den nederste kant lagt op, med en rullesøm. Elastikkerne havde jeg allerede liggende i skuffen. Så dejligt også at få tyndet lidt ud der.

Nederdelen til mig selv blev syet med lommer i siden, lynlås i den ene side og en mere fast linning.

Da nederdelene var syet, fik jeg også lyst til også at lave to toppe til pigerne i samme stof, da der var/er mere tilbage.

Disse toppe er lavet uden mønster, men med udgangspunkt i 2 af pigernes undertrøjer.

Da der ikke er stræk i stoffet, tegnede jeg op (i forhold til deres undertrøje) med ekstra plads i siderne.

Til de små sommerfugle ærmer brugte jeg de runde stykker stof, som jeg fik tilovers, da stoffet til nederdelene blev klippet (“midten” af solen). De runde stykker blev delt på midten.

Disse toppe var hurtige at sy, og jeg var glad for den “undertøjs” elastik jeg også havde fundet i genbrug. Elastikken gjorde det let, at lave en fin halsudskæring og ærmekant, uden at skulle bøvle med oplægning.

Nederdelene blev allerede samme aften godkendt af pigerne, som tog sig en dansetur i stuen.

Sommer nederdel og top lavet af dynebetræk fra genbrug

1 kommentar til “Nederdele af dynebetræk – DIY i genbrugsmateriale”

  1. Pingback: DIY - Lav en simpel omsyet nederdel • Come What May

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.