DIY – Stolesokker, for at undgå ridsede gulve

Vi har gjort noget, som vi skulle have gjort for længe siden… Vi har fjernet tæppet under vores spisebord.

Siden vi lagde nyt gulv i køkkenet, har vi haft et uldtæppe til at ligge under spisebordet, for at beskytte gulvet mod ridser fra stolene.

Tæppet var dog nu blevet så svinet til (med 2 selv-spisende børn), at noget skulle gøres. Så vi lånte en højtryksrenser, for at spule tæppet rent. Og sikke en forskel det gjorde.

Men imens vi havde tæppet ude for at bliver spulet igennem, skulle vi jo stadig bruge vores spisebord og -stole (og et uldtæppe tager jo lidt tid om at tørre). Jeg googlede derfor stolesokker (som jeg allerede tidligere havde haft kig på). Og det førte mig til bloggen KreaVilla, hvor hun har et indlæg med hæklede stolesokker. Så jeg gik i gang med det samme, og herunder ses hvordan jeg gjorde.

Materialer for at hækle stolesokker

  • Garn – jeg brugte noget uldgarn jeg havde liggende (50 g = 100 m)
  • Hæklenål – 5 mm

Vejledning

Stolesokken består af en “sål”, som skal hækles med ca. samme diameter, som stolebenet. Og så selve “skaftet”, som skal holde sokken oppe. Da vores stoleben bliver bredere opefter, hæklede jeg mit skaft lidt højere end jeg har set på andre.

Stolesokkens sål

Start med at lave en magisk ring (mr):sådan laver du en magisk ring (mr) i hækling. Hæklede stolesokker til stoleben

Hækl herefter 6 fastmasker (fm) ned i cirklen. Stram den magiske ring. Du skulle nu gerne have 6 masker rundt.

I den næste omgang hækles der 2 fm i hver maske, så du ender med 12 masker.

De 12 masker var nok for at min stolesok, kunne dække stolebenet’s diameter. Hvis dine stole har bredere ben, skal du fortsætte med at at øge maske-antallet til din cirkel passer til dit stoleben

Stolesokkens skaft

Når du har hæklet ciklen færdig, så den har samme diameter som benet, skal du fortsætte med at hækle rundt, uden at øge. Dvs. fortsæt med at hækle helt almindelig fastmasker (fm) indtil stolesokkens skaft har en passende højde.

Jeg endte med at hækle ca. 10 omgange.

Herefter hæklede jeg endnu én omgang hvor jeg hæklede et par masker sammen, så skaftet blev lidt strammere øverst.

Og siden vi har givet vores stole sokker på, har vi nu ikke længere behov for uldtæppet til at beskytte gulvet.

Har du stole der ridser, og som måske kunne have glæde af et par hæklede stolesokker til stoleben?

Hæklede stolesokker til stoleben, så du undgår at dine stole ridser gulvet.

 

Kunne du tænke dig en oversigt over de 6 mest anvendte hæklemasker?

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev herunder, får du blandt andet en beskrivelse af fastmaske og magisk ring.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag en oversigt over 6 ofte anvendte hæklemasker

1 kommentar til “DIY – Stolesokker, for at undgå ridsede gulve”

Skriv en kommentar