DIY – Strikket halsedisse til børn (eller voksne), som alternativ til et tørklæde

Har du selv eller dig barn brug for at kunne holde varmen om halsen? Så kig med her, hvor jeg deler mit Halsedisse – projekt med dig. En halsedisse kan bruges, som alternativ til tørklæder. Barnet kan så stadig få varmet halsen, uden frygt for at tørklædet hænger fast i noget på legepladsen. Jeg fandt den oprindelige opskrift her, som jeg har lavet lidt justeringer til.

Materialer til halsedisse

  • 5 strømpepinde / rundpind
  • Garn, evt. dette GOTS garn (reklamelink)

Til min halsedisse, brugte jeg lidt under 2 nøgler af samme genbrugsbomuld, som jeg også har brugt til nogle af mine hæklede karklude.
Du kan bruge rundpinde til projekter, men denne gang strikkede jeg med strømpepinde i str. 3,5. Hvilket fungerede fint 🙂Lær her, hvordan du selv let selv kan strikke en halsedisse til dit barn eller barnebarn

Strikningen

Jeg startede med at slå 100 masker op på strømpepinde str. 3,5 (med dobbelt garn). Herefter fordelte jeg mine masker på fire strømpepinde og strikkede rundt i rib (med den 5. pind), indtil mit arbejde målte ca. 10 cm.

Herefter fordelte jeg maskerne på kun to pinde, henholdsvis

  • 52 masker på den ene pind (for)
  • 48 masker på den anden pind(bag).

Og så strikkede jeg nu hver pind for sig, så jeg fik et forstykke og et bagstykke.

Både forstykket og bagstykket blev strikket i glatstrik. Det vil side, at jeg skiftevis strikkede ret på en pind, og derefter vrang på den næste.

I stedet for at strikke for- og bagstykket i samme bredde hele vejen ned, valgte jeg at tage lidt masker ind løbende. På den måde jeg fik en afrundet kant nederst på min halsedisse.

Som i den originale opskrift sluttede jeg både for- og bagstykket af med 6 pinde i ret, hvilket giver et rillet mønster nederst.Lær her, hvordan du selv let selv kan strikke en halsedisse til dit barn eller barnebarn

Jeg håber du kunne bruge opskriften. Og hvis du har mod på flere strikkeprojekter, kunne du også prøve at give dig i kast med på min Pixie-hue.

3 kommentarer til “DIY – Strikket halsedisse til børn (eller voksne), som alternativ til et tørklæde”

  1. Det er da vist lige et projekt jeg kan overskue 😀 Tak fordi du deler din opskrift, det lyder nemt!
    Godt nytår til dig og din familie!

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.