DIY – Strikket halsedisse til børn (eller voksne), som alternativ til et tørklæde

Glædelig 2. juledag 🙂

Jeg vil i dag dele mit projekt: Halsedisse med dig. En halsedisse kan bruges, som alternativ til tørklæder. Barnet kan så stadig få varmet halsen, uden frygt for at tørklædet hænger fast i noget på legepladsen. Jeg fandt den oprindelige opskrift her, som jeg har lavet lidt justeringer til.

Materialer til halsedisse

Til min halsedisse, brugte jeg lidt under 2 nøgler af samme genbrugsbomuld, som jeg også har brugt til nogle af mine hæklede karklude.
Og da jeg ikke har rundpind, strikkede jeg med strømpepinde i str. 3,5, som fungerede fint 🙂Lær her, hvordan du selv let selv kan strikke en halsedisse til dit barn eller barnebarn

Strikning af halsedisse

Jeg startede med at slå 100 masker op på strømpepinde str. 3,5 (dobbelt garn). Herefter fordelte jeg mine masker på fire strømpepinde og strikkede rundt i rib (med den 5. pind), indtil mit arbejde målte ca. 10 cm.

Herefter fordelte jeg maskerne på to pinde: Henholdsvis 52 masker (for) og 48 masker (bag). Og jeg strikkede nu hver pind for sig i glatstrik frem og tilbage, så jeg fik et forstykke og et bagstykke.

I stedet for at strikke for- og bagstykket i samme bredde hele vejen ned, valgte jeg at tage lidt masker ind løbende. På den måde jeg fik en afrundet kant nederst på min halsedisse.

Som i den originale opskrift sluttede jeg både for- og bagstykket af med 6 pinde i ret, hvilket giver et rillet mønster nederst.Lær her, hvordan du selv let selv kan strikke en halsedisse til dit barn eller barnebarn

Hvis du vil i gang med flere strikkeprojekter, kan du også kigge på min Pixie-hue.

3 kommentarer til DIY – Strikket halsedisse til børn (eller voksne), som alternativ til et tørklæde

 1. Gitte Kirstine siger:

  Hvor er den fin 😊

 2. Tina siger:

  Det er da vist lige et projekt jeg kan overskue 😀 Tak fordi du deler din opskrift, det lyder nemt!
  Godt nytår til dig og din familie!

 3. Christina siger:

  Tak for det! Super nem og overskuelg opskrift:)

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *


Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.