Den ældste datter og jeg lavede i weekenden konfekt af frugtstænger og chokolade. Det var et hyggeligt projekt, som datteren nød i fulde drag – og hun kunne næsten ikke vente til chokoladen var størknet, så hun kunne smage 🙂
Det er et nemt projekt at kaste sig ud i, som kræver meget få ingredienser:
Hvad skal du bruge til at lave konfekt af frugtstænger
- Frugtstænger 🙂 (vi køber altid de økologiske)
- Chokolade til overtræk (jeg brugte 85% økologisk chokolade) evt. denne (reklamelink)
- Pynt – Evt. frysetørret hindbær (pulver el. hele stykker) eller lakridsrodspulver (reklamelinks)
Sådan laver du konfekt af frugtstænger
Start med at sætte chokoladen over et vandbad, så den kan smelte (hvis du vil overtrække din konfekt af frugtstænger med chokolade).
Skær din frugtstang i passende størrelser. Her synes vi 4 stykker per frugtstang giver en fin størrelse konfektkugler.
Der rulles nu små kugler af frugtstangs-stykkerne. Datteren lavede også et par stykker som lignede hjerter, frø og flagermus – i hvert fald i hendes hoved 🙂
Så dyppes kuglerne (eller hvilken form de nu har fået 😉 ) i den smeltede chokolade. Her satte jeg kuglen på en lille pind, og lod hver kugle dryppe af, før den blev sat til at størkne på en tallerken.
Og kuglerne pyntes med valgfrit, spiseligt pynt. Vi brugte som nævnt bla. frysetørret hindbær) og lakridsrodspulver (reklamelinks).
Det sidste smeltet chokolade blandede vi med havregryn og kokos. Og satte små “klatter” på en tallerken.
Her under ses vores endelige resultat (efter et par timer i køleskabet). Konfekt, som er blevet godkendt af både datter og forældre 🙂
Del gerne på pinterest, hvis du kan li’ hvad du har læst 🙂
Man kan også bruge grinebidder til sit konfekt. Se evt. her.
Har du husket også at læse mit indlæg om sunde pebernødder?
2 kommentarer til “Nem jule-konfekt af frugtstænger og chokolade”
dit link til chokoladen virker ikke – men et lækkert indlæg, som vi måske skal prøve til påske/jul 😉
Hej Pia,
Tak for din kommentar. Links skulle nu være rettet.
Og ja, de kan spises året rundt som “sund” slik 🙂
/Rikke