...
Søg

Ideer til grønne julegaver og inspiration til gaveindpakning

Så nærmer vi os med hastige skridt Juleaften. Og hvad så med alle gaverne? Jeg har tidligere skrevet et indlæg om julegaver – Og min holdning er stadig den samme… Kunne vi ikke få julen til at handle mere om hygge end om julegaver?

Og det er egentlig ikke fordi jeg ikke kan lide at få og give gaver. Men jeg synes ofte det føles lidt som en bestillingsseddel, når man skal lave sin ønskeseddel. (og nok især når man som jeg ikke har så mange ønsker).

Kunne et alternativ til ønskesedlen være, at man aftalte at gaverne skulle være noget giveren har tænkt igennem, og købt med hjertet, fordi det lige var noget man kunne se modtageren blive glad for?

Herunder vil jeg komme med mine ideer både til selve gaven men også inspiration til gaveindpakning.

Grønne julegaver

Idéer til gaver kunne være:

DIY – gør det selv gaver

Gør det selv gaver kan både være de mere avancerede, men også mere simple gaver:

Og forhåbentlig vil modtageren sætte pris på, at man har taget sig tid til at lave en gave, som man håber bringer glæde.

Genbrugsgaver

Så er det selvfølgelig også en mulighed at købe brugte ting som gaver – dog kan disse gaver selvfølgelig ikke byttes, hvis de f.eks. ikke passer (tøj).

Vi har tidligere blandt andet købt et brætspil til vores datter brugt. Det håber vi, at vi alle kan hygge os med i fremtiden.

Spiselige gaver

Hvis man ikke ved hvad man skal købe til modtageren, men gerne vil komme med en gave, kunne noget spiseligt jo være en mulighed:

  • Et glas med ingredienser til modtagerens yngslings-kage
  • En kurv med noget man ved modtageren kan lide
  • Gavekort til fællesspisninger 🙂

“Gode gerninger”

Man har jo i flere år kunne give en ged el.lign.

Jordbrugsfond

Men noget jeg faldt over sidste år var, at Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening har startet en Jordbrugsfond, som vil

fremme udbredelsen af økologi gennem opkøb af landbrugsjord.

Indtil 31. januar 2018 kunne man tegne aktier i fonden. Man skulle dog minumum smide kr 25.500. Men hvis man ikke lige købte gaver for det beløb (og det er det nok de færreste der gør), kunne man i stedet for sende et beløb til Børnenes jord. Og hvis man donererdefor minimum kr. 100,-  fik man tilsendt et gavebevis, som man jo så kunne give i gave.

GROW|FOR|IT

En anden side jeg er kommet forbi er GROW|FOR|IT, som er en forening der

hjælper mennesker med at nulstille deres CO₂-fodaftryk

Her kan man for 50 kroner om året blive medlem af foreningen (som enkelperson/familie), hvilket kan gives i gave. Man kan for 200 ekstra købe deres GO-FOR-IT!-pakke (inkl. medlemsskab), hvor de 200 kr bliver brugt som donation til træplantning.

Men læs mere på deres hjemmeside.

CHOOOSE

Du har også mulighed for at “nulstille” CO₂ aftryk hos norske CHOOOSE, som opkøber CO₂ kvoter, hver svarende til 1 ton CO₂ reduktion. De penge de får ind, bruges så til grøn energi projekter i U-lande.

Man kan købe forskellige “pakker” hos dem. Eksempelvis en “familie pakke” til kr 195 pr måned, som gør familien klima-positiv.

Hvis du vil vide mere, så kig ind på deres hjemmeside

Inspiration til gaveindpakning

Når de bæredygtige julegaver er i hus skal det hele selvfølgelig ikke “ødelægges” med gavepapir i metervis. Vi har i år slet ikke brugt nyindkøbt gavepapir. De enkelte gaver, som vi har købt i butikker, har vi takket “nej tak” til, at få pakket ind. I stedet for har vi brugt:

Genbrugsgavepapir

Her kan ens farmor-gen endelig komme en til glæde. Jeg er nemlig ofte blevet “drillet” med, at jeg gemmer gavepapir og bånd fra diverse gaver fra fødselsdage og jul. Men når det kommer til at pakke nye gaver ind, har jeg næsten altid et eller andet gavepapir/-bånd liggende, som kan bruges.

Aviser/blade

Aviser og blade kan bruges, som direkte erstatning for gavepapiret. (Har I prøvet at pakke diagonalt, hvilket giver en lidt mere papir til at dække gaven med…?)

Men man kunne jo også folde sin egen lille æske (hvis det er en mindre gave). Herunder har jeg foldet en lille æske (inspiration herfra) ud af omslaget til et blad (og et gammelt bånd):Julegaver og inspiration til gaveindpakning

Stof

Noget der virkelig har været meget oppe i år, er brugen af stof til indpakningen. Man kan virkelig finde mange idéer til indpakning med stof, hvis man på Youtube/Pinterest søger på “Furoshiki gift wrapping”.

Men man kunne jo også sy nogle stof poser, der efterfølgende kan genbruges. Herunder ses eksempel på simple stofposer, hvor jeg har broderet navn på:Julegaver og inspiration til gaveindpakning

 

Hvilke grønne gaver har du købt i år? Og hvordan er de blevet pakket ind? Skriv gerne en kommentar herunder 🙂

Måske du vil starte det nye år mere bæredygtigt? Så tilmeld dig mit 5 dages e-kursus, hvor du får tilsendt bæredygtige tips til din hverdag:bæredygtig hverdag | e-kursus | mini kursus i bæredygtighed

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *


Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.