Kør selv ferie med børn, inkl. gratis pakkeliste

Ferie ferie ferie – Slap nu af du har fri og syng en glad melodi

Nu nærmer ferien sig med hastige skridt, men hvordan skal ferien så foregå?

Vi har, siden vi fik børn, endnu ikke været på en flyrejse, men i stedet for, er vi taget på kør selv ferie med vores lille 30 år campingvogn.
Og da vi også de sidste par år har haft mere fokus på at leve bæredygtigt, er vi tilfredse med vores valg, da flyrejser jo IKKE er det mest bæredygtige valg.

Og nej… Bilrejser er heller ikke det MEST bæredygtige, men vi fylder bilen op, hvilket hjælper på regnestykket. Det bedste ville være at tage på bus- eller togrejser. Dette kunne også godt lade sig gøre med børn. Men vi er faktisk blevet rigtig glade for den flexibilitet man har, når man tager på kør selv ferie med børn.

camping kør selv ferie med børn

Og det at tage på kør selv ferie med børn, eller campingferie, er også en helt fantastisk måde, at holde sin ferie på, når man har børn. Jeg er selv opvokset med den ferieform, og har altid nydt, at ferien startede fra det tidspunkt, hvor vi satte os ind i bilen.

Det er også dette vi gerne vil give videre til vores børn.

Kør selv ferie giver fleksibilitet

At være på campingferie giver også en helt anden frihed og flexibilitet end eksempelvis charterrejser. Oftest booker man sin rejse flere måneder på forhånd, når man skal med fly. Men når man har sin egen campingvogn spændt bag på bilen, bliver det hele lidt mere fleksibelt.

Selvfølgelig kan det i nogle tilfælde være en god idé, at have booket en campingplads hjemmefra – især hvis man kører efter en specifik campingplads med de helt rigtige faciliteter. 

Men, hvis man er lidt mere åben overfor, hvor man ender, kan man sagtens tage afsted uden andet planlagt end en retning og en eventuel destination.

danskbilferie.dk kan du læse nogle tips til kør selv ferien.

Se hvilken  placering man kan få på en campingplads (her i Eberbach) – det kan da næsten ikke blive bedre.camping i Eberbach

Campingferie i Danmark eller udlandet?

Da vi var afsted i 2017, havde vi ferien rimelig planlagt. Vi var jo også afsted med en lille pige på kun et par måneder. Vi havde på det års ferie-messe booket én uge (til billige penge) på Løkken Klit Camping. Hvad vi derefter ville havde vi dog ikke planlagt, udover det skulle være endnu en uge på en anden dansk plads.

Men, da vi den første uge sad i forteltet, i blæs- og regnvejr (i hvert fald meget af tiden), var vi tæt på at pakke det hele sammen og køre sydpå. Det var dog ikke så let med en næsten nyfødt – som vi heller ikke havde fået bestilt pas til endnu 🙂

Men det var på det tidspunkt vi så besluttede, at fremover skulle ferierne holdes syd for grænsen. I 2018 havde vi dog, med det fantastiske vejr som Danmark bød på, mange overvejelser om, om vi alligevel skulle tage et år mere i Danmark.

Derfor endte vi også med at blive i Danmark i det mest fantastiske sommervejr. 

Men selvom vejret var fantastisk, var det ikke helt det samme som at komme til udlandet – så i 2019 bookede vi 2 uger på en campingplads i Kroatien. Det blev en fantastisk ferie, og vi glædede os allerede til ferien i 2020, hvor planen var at vi skulle til vores ynglingsplads i Frankrig. 

Men som bekendt, var der jo ikke rigtig noget der blev som planlagt i 2020 (og heller ikke i år) – så nu har vi sat forventningerne op for en længere ferie, hvor vi vil køre rundt i Europa i 2022. Lad os krydse fingre for, at det kommer til at holde.

Kør selv ferie med børn

Men hvordan er det med lange køreture og børn? Det var også vores store bekymring, det første år vi var på “langtur” med vores store pige. Det var i 2015, hvor hun var 1 år.

Hun var nemlig ikke særlig vild med at køre i bil som baby. Men alligevel tog vi chancen og kørte til Sydtyskland. Og det gik over alle forventninger. Derfor turde vi også tage en længere tur året efter, hvor ferien gik helt til Sydfrankrig.

Det, som vi har oplevet, som den bedste taktik på de lange køreture er, at man mentalt indstiller sig på, at ferien er i gang, fra det øjeblik man sætter sig ind i bilen hjemmefra. Det vil sige, vi prøver ikke at stresse over at skulle være et bestemt sted, på et bestemt tidspunkt. I stedet for tilpasser vi os omstændighederne. Hvis der er lidt for meget skrig og skrål i bilen, holdes der lidt flere pauser. Eller vi kører tidligere ind til natten. Og så kører vi normalt heller ikke til senere end 18-19-tiden. Så vi kan nå ind på en campingplads og få aftensmad og sove.

Nu er begge piger blevet større, og de kunne nok godt køre længere. Til længere stræk kan det dog være en god idé med lidt aktiviteter til køreturen. Det kunne for eksempel være denne “Bil-banko” jeg har lavet.

Hvornår skal der leges, spises og soves på en lang køretur?

For at udnytte køretiden til vores slutdestination bedst muligt, kører vi efter følgende princip: 

  • Når vi holder pause, skal der bruges energi og leges/tumles.
  • Når vi kører, skal der spises og soves.

Og når jeg skriver “der spises og soves” – så betyder det mest “der spises”. I hvert fald i vores bil. Det er derfor vigtigt, at man har en MASSE sund snack med. For det er en virkelig godt tidsforbrug, at snacke den 🙂 

Vi har selvfølgelig også underholdning med i bilen. Men de sidste par år har vi faktisk klaret os næsten uden iPad eller bil-DVD. Dog tænker vi år på, at det kunne være en fordel med mulighed for også at slappe af med en film for den store på 4 år.

Klargøring til campingferie

Da en campingvogn jo kommer til at fungere, som vores midlertidige hjem mens vi rejser, har vi også mange af de ting med, som vi også normalt bruger i hverdagen. For at vi sikre, at vi husker at pakke alt det vi har brug for, lavede vi for et par år siden en “komplet” pakkeliste. Denne har vi printet og tjekker løbende af, når tingene er pakket ud i campingvognen.

Du kan herunder få fingrene i vores pakkeliste.

Gratis pakkeliste

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og du modtager en pakkeliste til download

Ja tak

Hvad koster kør selv ferie med børn, med campingvogn?

Jeg kan sevfølgelig ikke give et endegyldigt svar på det spørgsmål. Men vi har oplevet, at vi får rigtig mange dejlige familieoplevelser for en brøkdel af, hvad det ville have kostet os, hvis vi i stedet for havde valgt f.eks. charterrejse.

Faktisk har vi de sidste par år, kunne holde os under 20.000 kr. for 3 ugers campingferie. Det er jo en anden pris, end hvis man kigger på charterrejser, som sagtens kan ligge i prisklassen 30.000 til 50.000 kr.

Jeg sad den anden dag og sammenlignede lidt priser for sjovt. Og dem vil jeg da gerne dele med dig. Det er beregninger på 3 uger ferie – henholdsvis en campingferie med egen vogn, overnatning i Mobilehome på campingplads og til sidst en charterrejse med all inclusive.

Priseksempler

For både “egen campingvogn” og “mobilehome” tog jeg udgangspunkt i 18 dages ferie på én af de store campingpladser i Italien: Marina di Venezia. Det er en plads, som nærmest er en lille by i sig selv. Det vil sige man har alt, hvad man næsten har behov for, inden for campingspladsens areal. 

Så overnatningen kan selvfølgeig godt gøres billigere, hvis man vælger en mindre campingplads med færre faciliteter.

Mht. transporten, fandt jeg kilometerpriser for benzin- og dieselbiler på henholdsvis 3,10 kr og 2,70 kr pr km (inkl. udgifter til at eje bilen samt brændstof, vejafgift og eventuel færgebillet) – her kunne man godt argumentere for, at udgiften ved at eje bilen kunne trækkes fra, da man nok ikke kun ejer bilen, for at køre på ferie!

Men med ovenstående forudsætninger, kom jeg frem til nedenstående udgifter, hvor det ses at den billigste ferie opnåes, ved at køre selv, med sin campingvogn. 

At man så sammentidig også sparer på CO2 regnskabet synes jeg helt klart taler for kør selv ferier 🙂

Familie 2 voksne+2 børn Egen campingvogn Mobilehome Charter - All inclusive
Transport
10.800 - 12-400
10.800 - 12-400
30.000 - 50.000
Overnatning
10.000*
21.000 - 29.000**
Forplejning
5.000
5.000
I alt
25.800 - 27.400
36.800 - 46.400
30.000 - 50.000

*Standplads 18 overnatninger Marina di Venezia
**Bungalow 18 overnatninger Marina di Venezia

Hvordan holder du ferie?

Håber du måske er blevet lidt inspireret til kør selv ferie med børn, da det i hvert fald for os, er en fantastisk ferieform.

Men jeg er da også nysgerrig på at høre, hvordan du holder ferie. Er det det samme hvert år eller variere I med forskellige ferieformer.

Og hvor rejser du hen. Er der nogle stedet du kan anbefale, så vil jeg da rigtig gerne inspireres 🙂

Men i hvert fald. Rigtig god ferie til alle.

kør selv ferie med campingvogn download gratis pakkeliste

3 kommentarer til “Kør selv ferie med børn, inkl. gratis pakkeliste”

  1. Pingback: GOTS certificering på tøj / tekstiler til baby og større børn • Come What May

  2. Pingback: DIY - Solskærm til bilvindue • Skygge mod solen • Come What May

  3. Pingback: Børn på tur - tidlig efterårsferie i Rotterdam • Come What May

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.