Har du en seng der knirker? Sådan undgår du det let

Kender du det, at en seng knirker, så det nærmest larmer i hele huset??

Jeg havde nemlig længe gået og været lidt irriteret over, at vores 2 ældste pigers senge knirkede hver gang de vendte sig om natten (eller når de skulle falde i søvn).

Derfor ville jeg prøve at finde en løsning på det problem. Jeg fandt en artikel om, at silikonespray på kontaktflader måske kunne klare den knirkende lyd, men tænkte at jeg ville prøve noget andet først… Men min mistanke var, at at sengene knirkede, fordi sengenes lameller ramte imod sengens kanter under madrassen, og ikke at knirkelydene kom fra benene/sengerammen.

Derfor prøvede jeg i sidste uge, på den ældstes seng, at komme små stykker skumklude/engangsklude* under sengens lameller. Og det virkede til at løse problemet.

Så derfor skulle den mellemste selvfølgelig også have en seng der ikke længere knirker – og det fik hun i dag. Så nu glæder jeg mig til i aften, når hun skal ligge i en “knirkefri” seng 🙂

*med et blebarn i huset er skumklude noget vi stadig altid har liggende i skuffen – men måske man også ville kunne løse problemet med stofstykker, som dog ikke er “skridsikkert” på samme måde som skumkludene.

Hvad du bruge for at din seng ikke længere knirker?

Det eneste dette hack kræver er:

Du tager så dine skumklude og klipper i mindre stykker.

Bruger du de kvadratiske klude kan du klippe dem i 8 stykker, og bruger du de “halve” klude, som jeg gør på videoen, får du 4 stykker ud af én klud.

Hver af de små stykker skumklud, lægges nu under hver af sengens lameller. Jeg placerede skumkludene sådan, at cirka det halve var under lamellen og resten “foldet” op mod sengen kant.

Så er der bare tilbage at rede sengen. Og sengen skulle nu helst ikke knirke mere.

Hvis du vil gerne vil se hvordan, kan du herunder se mig løse knirkene for den mellemste datters seng med skumklude:

Hvorfor virker skumkludene?

Hvorfor hacket med skumklude virker, har jeg kun gættet mig til. Men jeg tænker at det måske er en kombination af flere ting:

  1. Skumklude stykkerne sikre at sengen lameller ikke så let flytter sig under madrassen.
  2. Skumkludene gør at sengelamellerne ikke “gnider” direkte op af sengens kanter.

Har du andre tips til en seng der knirker?

Så del det endelig i en kommentar herunder.

Se nogle af andre af mine mor tips her:

Skriv en kommentar