Så kom vi igennem juleaften og julefrokosterne

JulehilsenNu synes jeg det er blevet tid til en lille julehilsen herfra. De sidste mange år har vi ellers haft tradition for at sende julehilsen ud til familie og venner via. e-julemærket, men i år er tiden simpelthen fløjet fra os… Julehilsnen plejer at være en beskrivelse af året der gik, set fra vores lille hunds øjne. Men det blev det desværre ikke til i år – men vi håber at kunne tage revance næste år…

Men hvordan har vores jul så været?

Vi skulle i år holde juleaften hos mine forældre sammen med min farbror og hans familie/svigerforældre. Vi var lykkes med at få skubbet nattesøvnen til en times tid senere end normalt og gjorde det samme med formiddagsluren. Vi var derfor ret optimistiske omkring, hvor godt M ville kunne klare aftenen hos mine forældre. Men da vi gik en tur omkring kl 14 for at få hende til at sove et par timer til sin sene eftermiddagslur fik vi endnu en gang bekræftet, at man ikke kan planlægge alt. For pigen synes da absolut ikke hun behøvede at sove… Det medførte derfor, at hun lå vågen i barnevognen i en time, mens vi gik og rokkede med hende. Og det var først da vi havde givet op, at hun så langt om længe lagde sig til at sove. Men det endte egentlig med at blive en god løsning, med først 1 times afslapning og derefter 1½ times søvn. Så hun formåede at holde sig vågen til alle sine gaver og var først klar til at skulle i seng kl 22, hvor hun bare lagde sig til at sove uden det mindste bøvl.

Vores juleaften blev derfor til en rigtig vellykket aften, med lækker mad, mange gode og brugbare gaver, og dejligt samvær med familie. Og da vi brød op omkring midnatstid kunne vi gå alene hjem med hunden, da mormor og morfar havde lovet at agere “barnepiger” for en nat. Så det var helt underligt at vågne op 1. juledag uden vores lille charmetrold.

Men vi kunne dog ikke snooze til langt op af formiddagen, da vi havde en aftale hos mine svigerforældre allerede kl. 11. Så vi spiste en hurtig morgenmad inden vi fik pakket bilen, og kørte hen til mine forældre for at hente hende den lille. Det viste sig at hun havde haft en fantastisk morgen, med sen opvågning, og bare havde ligget og hygget hos mormor, indtil de var gået i stuen for at lege med den nye dukke og dukkeseng. Hun havde også fået en lille dukkevogn, som hun lokkede sin morfar til at samle før han nærmest var kommet i tøjet – men hvordan skulle han kunne stå for en lille pige, der kommer ind og henter én i sengen med skruer i hånden 😉

Ude hos mine svigerforældre blev det også til en rigtig hyggelig dag med julemiddag til frokost og om eftermiddagen fik lille M løbende sine julegaver fra sin farmor/farfar og faster. Blandt andet en legetøjs-mobiltelefon faldt i god jord, og hun demonstrerede fra første øjekast, at hun udemærket vidste, hvordan sådan en skal bruges. Så der var flere gange, hvor hun gik rundt med den oppe ved øret.

Julemotionstur2. juledag holder vi altid med min familie på min mors side, men som de sidste par år startede vi dagen med en julemotionstur i Skærbæk. Og i år havde vi fået lokket min søster/svoger med på turen. Men som altid blev vi i sidste ende presset på tid, så der måtte løbes lidt.

Vi havde også 3 små hunde med, som dog til sidst på ruten ikke synes det var så sjovt, når man var blevet våde og kolde. Men så kunne de heldigvis låne klapvognen, da lille M var kommet op på sin fars skuldre.

Men endnu en dag i dejligt selskab i familiensskød og med masser af mad og hygge.

De næste 2 dage blev brugt på at nyde de gaver vi alle havde fået og på at komme lidt ovenpå igen efter 3 dage med mange indtryk og andre rutiner. Det kunne tydelig mærkes på den lille – hun sov lidt længere lure end normalt for at indhente noget af det tabte fra dagene forinden.

Sidste julefrokost blev i aftes holdt hos mine svigerforældre, hvor vi er ved at starte ny tradition op med at mødes med deres “gamle” venner og deres børn/børnebørn 5. juledag. Vi var (som altid) lidt spændte på, hvordan det ville udvikle sig, når vi skulle afsted om aftenen. Men igen klarede lille M det så fint. Der var heldigvis to lidt større piger på henholdsvis 6 og 10 år med til julefrokosten, som var rigtig søde til at aktivere hende, og bære over med hende, når hun blev lidt for kommanderende (jeg ved virkelig ikke hvor hun har det fra 🙂 ). Og da vi havde planlagt at overnatte hos sigerforældrene, så vi ikke skulle til at flytte hende ud i bilen sovende, var det dejligt let bare at kunne lægge hende i rejsesengen, da hun viste tegn på træthed.

Så det har været nogle rigtig dejlige juledage, og i morgen går året på hæld, hvor vi lægger hus til nytårshygge med dejlige veninder og påhæng. Det skal nok blive hyggeligt som altid 🙂

Men når man kigger tilbage på ferien er vores konklusionen umiddelbart, at man nok ikke skal se juleferien, som en “afslapningsferie”, hvor man kan få ladet op til det nye år – i hvert fald er vi glade for, at det først er den 4. januar vi igen skal på arbejde. Så måske der alligevel kan blive tid til et par dage med afslapning.

 

Men jeg vil hermed ønske alle

Glædelig Jul og Godt Nytår

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.