Jeg kaldes vist ikke samler for ingenting

PlejeprodukterSom følge af mit tidligere indlæg om kemikalier i vores plejeprodukter HER, har jeg i dag, på årets første onsdags-fridag, været i gang med oprydning af mit badeværelsesskab – Og der var en del at rydde ud i… Det er utroligt, hvor meget man (læs “jeg”) kan få skrabet sammen. Og mange af produkterne var nærmest slet ikke brugt af.

Men jeg må nok erkende, at jeg “lidt” er en samler. Og da jeg som teenager, og i de første år derefter, havde mange problemer med min hud, prøvede jeg mange forskellige produkter. Alle med meget lille effekt. (Det var faktisk først, da jeg lagde min kost om, at huden blev rigtig god, men det er en hel anden snak 🙂 )

Skal det bare smides ud?

Og når man så som jeg er samler, kan det være rigtig svær at smide noget ud – også selvom man egentlig ikke bruger det. For hvad nu hvis man en dag fik brug for det? Men… nu skulle det være.

Derfor fandt jeg alle mine renseprodukter, ansigtscremer, kropscremer, fodprodukter (aldrig brugt) og deodoranter, for at smide det ud. Det føltes egentlig ret godt, da det først lå i skraldespanden 🙂

Dog har jeg gemt nogle af krukkerne/flaskerne, da jeg går med tanker om at skulle lave nogle DIY produkter af diverse olier mm. Så det vil være dejligt, at have noget til opbevaring af det hjemmelavede.

Men det betyder også, at jeg nu ikke har andre plejeprodukter i badeværelsesskabet end mine “rå” olier og hjemmelavede deodorant. Og, så længe jeg ikke har fået lavet min egen shampoo (hvilket også er mit mål at få lave i den nærmeste fremtid) har jeg dog beholdt de købte shampoo jeg havde…

 

Kostmetik

Hvad med min kosmetik?

På samme måde, som med alle plejeprodukterne, var jeg også al min kosmetik igennem. Her er jeg dog ikke gået lige så hårdt tilværks. Jeg har pt ikke nogle DIY alternativer (og jeg vil ikke indtil da undvære pudder, øjenskygge og mascara).

Men alle læbestifter/lipgloss (pånær én) er røget ud. Og det samme er de to “makeup paletter”, som bare lå i skuffen uden at blive brugt.

Og da jeg allerede har fundet opskrifter på hjemmelavede læbestifter/lipgloss har jeg også her jeg gemt læbestift-etuierne.

 

Så nu, efter sådan en gang “nytårs” oprydning, kan det være at 2016 skal være året, hvor jeg IKKE køber nye produkter. I stedet for, vil jeg begynde at lave mine egne produkter. Så ved jeg jo i hvert fald, hvad mine produkter indeholder 🙂

Hvad med dig? Har du mange produkter og kosmetik liggende som du aldrig bruger? Jeg vil sige det gav mig ekstra energi at få ryddet ud i skabet 🙂

3Pingbacks & Trackbacks on Jeg kaldes vist ikke samler for ingenting

  1. […] med indtil videre, er at undgå “færdige” plejeprodukter. Siden jeg for 3 år siden ryddede op i og smed ud af mine plejeprodukter, har jeg ikke købt nyt – andet end “rene råvarer”, som olier, rasuller, natron […]

  2. […] tilbage til, da jeg startede bloggen op, skrev jeg om, at rydde ud i mine plejeprodukter…. Men hvad er det så jeg i dag har i skabet og bruger, i stedet for de produkter jeg smed […]

  3. […] skrev om at smide de fleste af mine plejeprodukter ud her (for at undgå kemikaler og andre bi-produkter), begyndte jeg at undersøge, hvilke muligheder […]

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *


Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.