DIY – Bryllupsmenu – bordkort til bryllup

Det sidste DIY bryllupsindlæg du kunne læse, var om hvordan du selv kan lave dine bryllupsinvitationer. I dag er det så blevet tid til at lave bordkort til brylluppet.

Da jeg selv for 5½ år siden gik i gang med at lave bordkort til vores eget bryllup, hentede jeg inspiration fra denne DIY.
Dengang kendte jeg ikke til design/billedprogrammet Canva. Men jeg har her, som med bryllupsinvitationen, lavet et design-kit i Canva, som du kan få adgang til her.

Med design-kittet får du en skabelon til menu-oversigt, velkommen-/velbekomme-sange, bordplan og “hvem sidder hvor”. Skabelonen kan du selvfølgelig ændre så layoutet og indholdet passer præcist til dit bryllup/tema.

Materialer

For at lave mine bryllupsmenu/bordkort, brugte jeg følgende materialer:

  • Det printede layout/design (de printes så højden på menu/”hvem sidder hvor” er ca 18 cm)
  • Brads (papirbindere)
  • Satinbånd 3 mm (reklamelink)
  • Karton til bordkortets omslag (reklamelink), klippes/skæres i 20 x 20 cm
  • Dobbeltklæbende tape (reklamelink)
  • Satinbånd 10 mm eller 20 mm til bandarole / mavebælte (reklamelinks)
  • Nål (kødnål)

Materialerne ligger kalr til masseproduktion af bryllupsbordkort

Fremgangsmåde

Når du har klargjort alle dine omslag (skåret/klippet i 20 x 20 cm), finder du midten og laver en falsning ved hjælp af en lineal og falseben (eller evt. bagsiden af en kniv), så omslaget let kan foldes.

Herefter sættes menuen fast på omslagets venstre side (jeg brugte her dobbeltklæbende tape), og “hvem sidder hvor” sættes fast på omlagets højre side.lle kan være med til at samle, selv "the man to be"

Når er de 2 sider er sat fast, tapede jeg den øverste kant på bordplanen ovenpå “Hvem sidder hvor” (igen med dobbeltklæbende tape). Og ovenpå denne tapede jeg velkommen-/velbekomme sangene (husk også her kun at tape den øverste kant fast).
Nu laves der et lille hul øverst på den højre side af bordkortet. Hullet laves igennem de 3 stykker papir der er sat fast (hullet kan vist lige anes på billedet herunder):her er bryllupsbordkortet klar til at blive samlet med en sløjfe

Det smalle satinbånd (3 mm) foldes nu til en lille sløjfe og sættes inden i en brad (papirbinder). Jeg bandt ikke sløjfen, foldede kun, så min brad gjorde det ud for “knuden”. Begge ben på braden stikkes nu igennem det hul du lavede, og benene foldes på bagsiden hver sin vej, hvorved sløjfen holdes på plads:det færdige bryllupsbordkort

Til sidst lavede jeg en bandarole/mavebælte til min bryllupsmenu/bordkort. Jeg valgte at bruge et silkebånd med en bredde på 10 mm, men det er selvfølgelig op til dig selv, hvordan du vil lave dit finish. Som det ses herunder (med mig selv, bruden, som eksempel 😉 ), havde jeg printet alle navnene på karton, som jeg klippede i oval-form, og satte fast på bandarolen:
bordkortet, som det lå på tallerkenen til vores bryllup

Her ses den endelige bryllupsmenu/bordkort, på vores bryllupsdag 🙂Bordkortet foldet ud, til festen

Jeg håber du er blevet inspireret til selv at gå i gang med at lave din bryllupsmenu. Og hvis du har brug for en skabelon, få du et link tilsendt, ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev herunder.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag en design-skabelon så du selv kan lave bordkort til dit bryllup

Kom endelig med dine kommentar(er) herunder. Jeg vil meget gerne høre, om det var en guide du kan bruge 🙂

Endnu en ting du selv kan lave til bryllupsbordet, er disse bordregler, som måske kan hjælpe snakken lidt i gang ved bordene.

 

3 kommentarer til “DIY – Bryllupsmenu – bordkort til bryllup”

  1. Pingback: 5 års bryllupsdag, kommende bryllups DIY • Come What May

  2. Pingback: DIY - Bordregler til bryllupsbordet • Come What May

  3. Pingback: DIY - Bryllupsinvitation - pocket invitation • Come What May

Skriv en kommentar