...
Søg

Julehygge uden sukker: Gode og sunde pebernødder. Tjek denne opskrift

Så er det blevet december 🙂 Og selvom vi herhjemme, så vidt det er muligt, prøver at undgå sukker til vores børn, kan man jo stadig godt julehygge med julesmåkager.

I dag har jeg derfor prøvet kræfter med en sund version af juleklassikeren: Pebernødder 🙂

Opskriften fandt jeg hos Lærkes lækkerier. I opskriften bruges der blendede mandler (mandelmel) Men jeg tror jeg næste gang vil prøve at lave en variation med havregryn. Og så vil jeg overveje at bruge lidt mindre kardemonne, end jeg gjorde denne gang, da det smager meget igennem. Det er ikke fordi det er et problem for mig, men jeg har normalt en pige, der er lidt sart overfor gennemtrængende smage.

Pebernødderne var meget lette at lave, og de smager virkelig godt (synes jeg i hvert fald). Jeg er spændt på hvad pigerne siger senere i dag – vi har nemlig aftalt julehygge, når de kommer hjem fra institution.julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Ingredienser

ca. 70 pebernødder

  • 150 g mandler
  • 1 tsk hvidt peber
  • 1 tsk ægte kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk kardemonne
  • 100 g dadler (ca. 8-9 stk)
  • 60 g kokosolie
  • 50-60 g rismel

julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Opskrift på sunde pebernødder

Jeg startede med at blende/finhakke mandlernejulehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Herefter tilføjede jeg krydderierne: hvidt peber, kanel, ingefær og kardemomme (jeg havde kun hel kardemomme, som først skulle stødes i morter)julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Så kom jeg skyllede og udstenede dadler i “melet” og blendede det hele sammen.julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Imens de tørre ingredienser blev blandet, havde jeg sat mit kokosolie på radiatoren så det smeltede, og derved lettere kunne blandes i dejen. (jeg synes dejen blev lige lovlig olieret, så vil måske næste gang prøve at tilsætte lidt mindre til en start og se om det vil være nok.

julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Så tog jeg blandingen ud på bordet for at ælte dejen i hånden med rismelen. Den oprindelige opskrift lød på 50 g, men da jeg synes dejen var for olieret tilføjede jeg mere.julehygge, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Nu skulle pebernødderne bare rulles til kugler af passende størrelse (de hæver stort set ikke i ovnen).julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

… og bages i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader.

Når de er bagt, skal pebernødderne lige have lov til at køle, for at de bliver hårdere.julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Jeg har nu lagt pebernødderne i en kagedåse, så de opbevares lufttæt.

julehygge uden sukker, med sunde pebernødder, lavet af mandler, dadler og kokosolie

Det er helt sikkert ikke sikker gang jeg prøver med disse sunde pebernødder (der er allerede gjort et indhug i kagedåsen…)

 

Men jeg vil også gerne høre fra dig… Har du en god opskrift på sunde julesmåkager eller andet? Så skrive gerne en kommentar herunder 🙂

Det næste jeg vil prøve at lave er sunde æbleskiver. Vi plejer nemlig at have den tradition, at spise æbleskiver hver advents-søndag.

 

 

 

 

2Pingbacks & Trackbacks on Julehygge uden sukker: Gode og sunde pebernødder. Tjek denne opskrift

  1. […] selvom vi prøver at finde sundere alternativer, som sunde pebernødder eller havregryns […]

  2. […] Har du husket også at læse mit indlæg om sunde pebernødder? […]

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *






Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.