DIY – Kokosolie deodorant

Det er snart ved at være nogen tid siden vi startede med at lave vores egen kokosolie deodorant, men når noget fungerer fortsætter man 🙂 Hvorfor vi ikke bruger købe deodoranter, skrev jeg lidt om i et tidligere indlæg, vedr. kemikalier i blandt andet deodoranter (se her).

Men nu vil jeg så dele opskriften med jer. Det er en meget simpel opskrift (hvilket jeg er fan af 🙂 ) med kun 2 basis-ingredienser: kokosolie og natron.

Ingredienser

 • 1 spsk natron (jeg startede med at bruge natron fra supermarked, men er nu gået over til denne fra Matas)
 • 2 spsk kokosolie (vi bruger denne reklamelink)
 • 10 dråber Tea Tree æterisk olie (vi bruger denne reklamelink)

Kokosolie deodorant

Fremgangsmåde

 • Jeg starter med at tilsætte kokosolie og natron direkte til det glas jeg vil opbevare min deodorant i.
 • Herefter sætter jeg glasset i en skål med varmt vand, for at få kokosolien til at smelte. Dette for lettere at kunne blande kokosolien og natron.
 • Når kokosolien og natron er blandet godt sammen tilsætter jeg den æteriske olie.
 • Nu skal blandingen bare køles ned for at kokosolien igen bliver fast. For at sikre at al natron ikke lægger sig i bunden, før kokosolien når at blive helt fast, er jeg begyndt at sætte glaset i køleskabet, og så fortsat røre i blandingen hver 10. minut, indtil blandingen er helt fast.

Deodoranten bruges ved at tage lidt af blandingen på en finger og herefter smøre den i armhulen, som en normal deodorant. Fordi vi bruger kokosolie med duft og lidt tea tree olie giver deodoranten i sig selv lidt duft. Men man kan også spøjte lidt æterisk olie på tøjet for at give lidt ekstra duft.

Jeg vil meget gerne høre, hvis nogen har andre erfaringer med denne hjemmelavede kokosolie deodorant, eller måske andre deodorant-opskrifter?

Fremtidige indlæg

De sidste par uger har jeg skrevet om forskellige DIY projekter her midt på uge, og fremover vil jeg også prøve at være mere struktureret, med hensyn til mine indlæg. Jeg vil derfor lægge indlæg op på faste ugedage, så vidt muligt. Min plan er følgende:

 • Onsdag: Indlæg om diverse DIY projekter.
 • Fredag: Mor-relaterede indlæg.
 • Søndag: Indlæg om ugen/weekenden der gik.

Så ved I, hvad I kan forvente fremadrettet 🙂

God dag og aften til alle.

4Pingbacks & Trackbacks on DIY – Kokosolie deodorant

 1. […] er i forvejen et produkt vi bruger til rigtig meget herhjemme (blandt andet til madlavning, deodorant og […]

 2. […] har også i længere tid nu lavet vores egen deodorant af kokosolie og natron. Og man kan tilsætte de æteriske olier der passer til én, for at give […]

 3. […] har tidligere skrevet om min DIY kokosolie deodorant. Og det er stadig denne jeg bruger 🙂 For mig fungerer den rigtig fint. Og hvis jeg en dag gerne […]

 4. […] brugt en hjemmelavet deodorant af kokosolie og natron, men var kommet fra det igen (se opskrift her). Men jeg fik lavet en portion igen, og det giver mere tryghed i maven, at der så i hvert fald […]

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *


Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.