5 plejeprodukter jeg bruger dagligt

Helt tilbage til, da jeg startede bloggen op, skrev jeg om, at rydde ud i mine plejeprodukter…. Men hvad er det så jeg i dag har i skabet og bruger, i stedet for de produkter jeg smed ud?

Produkterne jeg i dag bruger, har jeg valgt ud fra den overbevisning, at de er sundere/renere for mig at bruge, og fordi de er mere bæredygtige end mine tidligere podukter. Mange af de produkter jeg bruger i dag har ikke kun én funktion, men kan bruges til flere ting.

Hudplejeprodukter

Ansigtscreme

plejeprodukter fra herbal salvationFaktisk er det slet ikke længere dagligt, at jeg bruger ansigtscreme, da jeg har oplevet, at min hud ikke længere har behov for at blive fugtet udefra. Men hvis jeg alligevel oplever lidt tør hud, er mit bedste produkt en god olie. Det kunne være min “always-go-to” kokosolie. Eller denne creme fra Herbal Salvation, som jeg også er blevet rigtig glad for.

 

Deodorant

kokosolie deodorant

Jeg har tidligere skrevet om min DIY kokosolie deodorant. Og det er stadig denne jeg bruger 🙂 For mig fungerer den rigtig fint. Og hvis jeg en dag gerne vil have lidt ekstra duft omkring mig, dupper jeg et par dråber æteriske olie på mit tøj med fingrene.

 

 

 

Hårplejeprodukter

Shampoo

blandet rasul ler til shampoo

Til vask af hår og krop bruger jeg stadig primært rasul ler (reklamelink), som jeg blot inden badet opløser i lidt vand. Når det er helt opløst kommer jeg først lidt i ansigtet, som en ansigtsmaske. Denne lader jeg sidde, mens jeg så vasker hår og krop i min ler-blanding. Det kan svine lidt i brusenichen, men det er let bare at skylle af. Til gengæld har jeg efter badet en dejlig blød fornemmelse på både hud og hår. Rasul ler har en rensende effekt ved at tiltrække sig affaldsstoffer, samt en god effekt på hud og hår pga et højt niveau af mineraler. Wellness Mama har også skrevet om rasul ler. Jeg vasker kun håret med rasul ler én gang i ugen, ellers bliver håret blot skyllet.

Hårstyling

naturlig hårpleje med castor olie

Til at starte med, var det faktisk hårstylingsprodukter jeg frytede mest at skifte ud. Jeg har naturlige krøller og har siden mine teenager år brugt MEGET mousse, leave-in-conditioner osv… For hvis jeg ikke brugte det, ville mit hår kruse op, og bare stå som en sky om hovedet på mig, eller det ville se tørt og trist ud.

Men faktisk, i forbindelse med at jeg nu ikke bruger konventonel shampoo, har mit hår fået det meget bedre. Og derfor har jeg slet ikke samme behov for stylingsprodukter, som tidligere. Så det eneste jeg gør, mens mit hår stadig er vådt, er at putte lidt (=en fingerspids!) castor-olie (reklamelink) i håret tæt på hovedbunden, hvilket hjælper med at sample håret. Og derefter bruger jeg naturligt gelé. Enten en aloe vera gelé (jeg har desværre endnu ikke haft meget held med at lave min egen 🙁 ) eller min hjemmelavede hør-frø gelé.

Hvis jeg imellem hårvask har brug for at friske håret/krøllerne op, bruger jeg enten lidt vand eller lidt ekstra olie/gelé.

Tandpleje

Tandpasta

kokosolie til oilpulling

Det sidste jeg vil skrive om i dag, er hvad jeg bruger til at børste tænder i… Her vil mange nok mene jeg er lidt for alternativ. Men jeg har stort set hele mit liv brugt flourfri tandpasta. Og det gør jeg også stadig. Jeg bruger A.Vogel’s, som er flourfri og glycerinfri (jeg undgår også helst glycerin, da det efter sigende skulle lægge en film på tænderne og derved forhindre mineraler fra spyttet i at vedligeholde og opbygge emaljen).

Men jeg har nu det sidste halve års tid, eksperimenteret lidt med at bruge ren kokosolie. Og jeg må sige jeg er godt tilfreds indtil videre, da jeg føler mine tænder er glattere end normalt. Jeg bruger kokosolien på 2 forskellige måder.

 • Enten børster jeg tænder i det (som jeg ville gøre med en almindelig tandpasta)
 • Eller også bruger jeg det til oilpulling.

Oilpulling

Oilpulling går i sin simpelhed ud på, at jegtager en skefuld kokosolie (eller anden olie) i munden, og så gurgler jeg olien rudt i munden i 5-10 minutter. Når jeg færdig med at gurgle spyttes olien ud, og munden skylles et par gange i koldt vand. Herefter børster jeg tænderne med vand. Det føltes i starten lidt specielt at have kokosolien i munden. Men nu har jeg vænnet mig til det.

Ved begge metoder sørger jeg for IKKE at synke kokosolien, da der efter tandrensningen kan være kommet affaldsstoffer i kokosolien, som jeg jo helst ikke vil have ind i kroppen.

Hvilke plejeprodukter bruger du?

Hvilket produkter bruger du? Og går du mon med overvejelser om, at udskifte nogle af dine produkter med mere simple plejeprodukter?

Skriv endelig dine tanker herunder. Og du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål til mine rutiner 🙂

4 kommentarer til “5 plejeprodukter jeg bruger dagligt”

 1. Tak for denne fine artikel. Mine veninder har brugt macurth rasul ler-shampoo i flere år og vi har længe talt om at jeg burde prøve det. Nu er jeg kommet så langt at jeg er begyndt at læse om det:-) For pokker da det lyder fornuftigt at skifte sin shampoo ud med en naturlig shampoo. Castorolie.dk/naturlig-shampoo anbefaler som dig også at bruge en naturlig shampoo med sunde mineraler til håret og hovedbunden. Kan du anbefale en olie til håret fx rosmarinolie eller anden? Overvejer også at udskifte min tandpasta med en flourfri tandpasta som den du bruger. Hvad er din erfaring mht tandsten og huller i tænderne, når du ikke bruger flour? Igen tak 🙂

  1. Hej Hanne,

   Mange tak for din kommentar. Du må endelig komme med dine egne erfaringer, når du har prøvet rasul ler til dit hår 🙂
   Mht. rosmarinolie, har jeg ikke selv erfaringer med den olie. Jeg bruger selv primært castorolie, med lidt lavendelolie i. Det virker rigtig godt i mit hår.

   Jeg har haft gode erfaringer med flour-fri tandpasta – hvor jeg også nogle gange “bare” bruger kokosolie til oilpulling/til gurgling. Jeg har til tider tandsten, men det er ikke noget tandlægen kommenterer på, som et stort problem, og jeg har heller ikke haft huller siden jeg var barn. Om det skyldes tandpastaen, kokosolien eller om jeg bare har gode tænder er selvfølgelig svært at sige. Vi har også begrænset sukkeret i vores kost herhjemme, som også kan have en indvirkning.

   Me igen del endelig dine erfaringer.

   Rikke

 2. Hvor er det dejligt befriende at finde selfmade produkter af naturlige ingredienser
  Selv bruger jeg kokosolie som hårmaske, bodyskrub og oilpulling
  Nu skal jeg finde et alltenativ til min kemi shampoo — tænker rasul leret
  Den æblecidereddike lyder helt vildt — har hørt at man i gamle dage brugte eddike til at skylle hår i så det lyder jo ganske indlysende
  Tak for tippet — glæder mig til at læse mere 😊

  1. Hej Gitte.
   Dejligt at høre fra dig. Og ja, kokosolie kan virkelig bruges til mange formål – skønt med sådan et produkt 🙂
   Mht. rasul-ler og æblecidereddike, kan jeg i hvert fald anbefale begge. Du må endelig sige til hvad dine erfaringer bliver, hvis/når du får prøvet det.
   /Rikke

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.