Lidt om min baggrund #1

IMG_5959Så er det blevet tid til lidt mere om mig selv og mit liv før lille M. Der er flere ting, der har fyldt i mit liv på forskellige tidspunkter. Det vil jeg her og i næste indlæg komme ind på.

Jeg er den ældste af tre søskende og er opvokset i Midtjylland i trygge omgivelser. Jeg har hele mit liv taget én dag af gangen og har egentlig aldrig bekymret mig så meget om fremtiden. Måske fordi jeg helst ikke har villet tage stilling til den…? Det er også derfor valget faldt på Come What May, da jeg skulle finde et navn til min blog. Jeg synes det passer godt, til den måde jeg har levet mit liv på.

Jeg vil være sikker

Noget jeg også altid har fået at vide af mine forældre er, at jeg aldrig gjorde noget halvt. Og at det måske var derfor, jeg ikke bare kastede mig ud i noget nyt, før jeg var sikker på at få succes med det. Et eksempel på det, som de tit har bragt på banen er, at jeg aldrig er væltet på cykel. Jeg cyklede bare ikke, før jeg vidste jeg kunne. (det er også noget jeg kan se går igen i mit “kærlighedsliv”, som jeg kommer tilbage til i næste indlæg).

Kan du huske VEL opvaskemiddel?

En anden ting, som jeg har med mig helt tilbage fra min opvækst er min samler-mani og “gør-det-selv” projekter. Jeg kunne nemlig, som barn, bruge alt til mine barbie dukker. Intet måtte smides ud, for hvis man lige gjorde så’en eller så’en kunne det jo bruges i legen… Et eksempel kunne være toppen fra VEL-opvaskemiddel, som blev til en rigtig fin lyserød dukke-lampe. Lidt i forlængelde af dette, var det også allerede i mine “børne” år, at jeg begyndte at sy. Det startede med tøj til barbie dukkerne (og det var altså ikke bare ét sæt tøj, men nærmest masseproduktion) og senere også tøj til mig selv. Også i dag får jeg syet lidt en gang imellem, men det er dog ikke blevet til så meget (men jeg har dog lidt i gemmerne, som jeg vil vise jer senere 🙂 )

Farvel til fastfood og kager/slik?

Noget der også har fyldt meget under hele min opvækst (men endnu mere efter mine teenangeår) er, hvad der er sundt og usundt for kroppen. Vi fik ikke meget slik og sukker, da jeg var barn, og fordi min mor er vegetar fik vi altid en del frugt og grøntsager. Men alligevel begyndte jeg i mine teenagerår at spise mere usundt. Det kunne være flere gange om ugen jeg fik fastfood og kager/slik. Det tænker jeg i dag nok har været en af de helt store syndere til, at jeg fik problemer med uren hud, ofte havde hovedpine og udviklede høfeber. Så i mange år derefter, prøvede jeg meget forskelligt for at komme mine symptomer til livs. Jeg fik blandt andet diverse receptpligtige cremer hos lægen, og blev også anbefalet at begynde på p-piller:

  1. Fordi det skulle hjælpe på den urene hud
  2. Fordi én af de cremer jeg skulle bruge kunne være giftig for et evt. foster, hvis man blev gravid.

Vendepunktet for mig

Men jeg havde det i forvejen ikke godt med at skulle bruge så mange receptpligtige cremer. Jeg havde tidligere aldrig taget medicin, og var opvokset med, at der findes naturlige alternativer, for meget af den medicin der ellers bruges. Så at skulle til at tage en pille, som ville “ændre” på mine hormoner, havde jeg det ikke godt med. Og derfor valgte jeg ikke at få p-piller, men begyndte i stedet for at se, om der var noget ved kosten jeg kunne ændre.

Men der skulle alligevel gå mange år, før jeg fik et gennembrud. Men i slutningen af / efter min studie tid, begyndte jeg at læse om Lene Hansson og hendes principper (hvis du vil vide mere, kan du læse om hende HER). I korte træk går det ud på at skære drastisk ned på indtaget af hvidt sukker og hvidt mel. Og for mig havde det en stor effekt. Selvfølgelig var det hårdt i starten (heldigvis havde jeg en alliance med min mor, så vi kunne støtte hinanden). Men så snart jeg begyndte at se en effekt, blev det lettere. Og det, som også gjorde det lettere for mig var, at jeg så det som en omlægning af min livsstil og ikke så meget som en desideret kur.

Hvad med selvtilliden?

De forbedringer jeg oplevede var blandt andet, at min hud blev meget pænere og der gik længere tid imellem, at jeg havde hovedpine. Som en positiv bi-virkning begyndte jeg også at få meget færre/mildere menstuationssmerter og mine perioder blev kortere. Men det havde også en positiv effekt på min selvtillid. For endelig havde jeg det ikke dårligt med mig selv, og behøvede ikke tænke over at skulle dække min hud inden jeg gik udenfor en dør.

Så med bedre hud og bedre selvtillid begyndte jeg at overveje, om jeg skulle bevæge mig lidt ud af min trygge boble og prøve at finde en kæreste. Og hvordan det gik kan I se i mit næste indlæg, her 🙂

2 kommentarer til “Lidt om min baggrund #1”

  1. Pingback: 25 facts om mig :) • Come What May

  2. Pingback: Lidt om min baggrund #2

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.