...
Søg

Hvid gløgg og havregryns æbleskiver til adventhyggen

Hvis du har fulgt med i min julekalender på Facebook/Instagram læste du måske i søndags om min favorit gløgg… Nemlig en hvid gløgg, lavet med ingefær og hyldeblomst saft. Det er en gløgg jeg laver hvert år, og som jeg selv er ret vild med 🙂 og så passer den bare godt til æbleskiver, som er blevet en advents tradition herhjemme.

I søndags prøvede vi med en ny version æbleskiver til vores hvid gløgg, nemlig lavet med havregryn blendet til mel, i stedet for hvedemel. De blev faktisk ret gode.

Herunder kan du finde en opskrift på både æbleskiver og hvid gløgg 🙂

Havregryns æbleskiver

Vi vil gerne undgå at bruge alt for meget hvedemel i vores mad, derfor prøvede vi at udskifte hvedemelen i opskriften på æbleskiver fra “God mad – Let at lave” med havregrynsmel. Vi bruger i forvejen ofte havregrynsmel, når vi bager vafler og pandekager.

Ingredienser til havregrynsæbleskiver

  • 3 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 200 g havregrynsmel (fint blendet havregryn)
  • 1 tsk reven citronskal
  • 1/2 tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 10 g smeltet kokosolie
  • Smør eller kokosolie til bagning

Fremgangsmåde til æbleskiver med havregyns-mel

Start med at blende dine havregryn, så du får havregrynsmel (ja, på samme måde som ved DIY babybad 😉 ) Så skal du slå æggene ud, og dele dem, så du får hvide og blomme hver for sig.
Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser til æggeblommerne, og rør sammen.
Nu skal blandingen hvile i køleskabet i ½ time.

Nu piskes æggehviderne meget skive, og de vendes i dejen.

For lettere at kunne styre selve æbleskive bagningen, kan det være en fordel at hælde dejen i en kande.
Nu varmes æbleskivepanden, og der tilsættes godt med smør/kokosolie til første omgang. Kom nu dej i alle huller (ikke helt til randen). Man kan bruge en kødpind eller lignende til at vende æbleskiverne, som vendes ofte, for at blive bagt jævnt. (hver æbleskive skal have ca. 5-6 minutter).

Dine æbleskiver er nu klar til at blive nydt 🙂

Hvid gløgg

Denne gløgg kan næsten betegnes som en helsedrik, med de fantastiske ingredienser 🙂
Den indeholder nemlig 2 skønne julekrydderier: Stjerneanis (slimfortyndende og bakteriehæmmende) og kanel (bakterie-, svampe- og virushæmmende) og ingefær (anti inflammatorisk).

Ingredienser til hvid gløgg

  • 2 stjerneanis
  • 4 kanelstænger
  • 20 g ingefær
  • 2 dl koncentreret hyldesaft
  • 8 dl vand
  • 1 økologisk appelsin

Fremgangsmåde til hvid gløgg

Først ristes kanel og stjerneanis i en tør og varm gryde i et par minutter. Imens skæres ingefæren i tynde skiver.
Hyldeblomstsaft, vand og ingefærskiverne kommes nu i gryden til kanel og stjerneanis og hele blandingen bringes i kog.
Når det koger, skal det simre i 5 minutter. Hvis man vil have drikken mere ingefær-stærk, kan man lade den trække længere.
Skær appelsinen i tynde skiver, og læg appelsinskiverne i varmefaste glas eller krus, og hæld drikken over. Så er der ikke andet end at hygge og nyde drikken med dine æbleskiver 🙂

Du kunne måske også bage nogle sunde pebernødder til adventshyggen.

Hvad er jeres adventstraditioner?

Hvis du kan li’ indlægget så del gerne på Pinterest 🙂Læs heg om vores æbleskiver uden hvedemel, og ingefær-hyldeblomst gløgg | havregryns-æbleskiver | hvid gløgg

2Pingbacks & Trackbacks on Hvid gløgg og havregryns æbleskiver til adventhyggen

  1. […] næste jeg vil prøve at lave er sunde æbleskiver. Vi plejer nemlig at have den tradition, at spise æbleskiver hver […]

  2. […] Også selvom vi prøver at finde sundere alternativer, som sunde pebernødder eller havregryns æbleskiver. […]

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *

Skriv din kommentar her *






Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.