Ramt af børnesygdomme

Vi har lige været igennem en længere periode med sygdom og børnesygdomme on-off. Men kan jeg så skrive om sundhed?

Jeg var næsten aldrig syg

Jeg var som barn næsten aldrig syg. Og jeg har altid fået at vide af mine forældre, at de tit var i tvivl om, hvad jeg fejlede. Jeg var nemlig ofte kun syg kort tid.

Men det har været helt anderledes, efter jeg er blevet mor.

Allerede efter min ældste datter startede i vuggestue, blev jeg selv ramt af børnesygdomme, som eksempelvis hånd-fod-mundsyge. (Hvilket jeg kan skrive under på ikke var så fedt). Og jeg var endda syg i længere tid end datteren…

Tilgengæld blev den ældste ikke særlig tit syg og altid kun i korte perioder af gangen.

Som spæd døjede hun dog med lidt børneeksem. Den fik vi dog under kontrol med sheabutter, teatree-oil, babykraes (reklamelinks) og hjemmelavet cremebar.

Det har dog været en helt anden situation med den yngste, som nu snart er 22 måneder.

Hun døjede også med eksem som spæd, som den ældste, men i større omfang. Og det tog længere tid for os, at få det helt under kontrol, selvom vi mente vi nu havde “opskriften”.

Vuggestuestart og start på børnesygdomme

Udover eksemen, har hun siden vuggestuestart døjet med forskellige børnesygdomme, maven og forkølelse. Selv vi synes vi gør og gjorde alle de rigtige ting for hende.

Allerede kort tid efter sommerferien blev hun ramt af børnesår ved munden. Og det er ikke helt let at komme af med, når man har et suttebarn…

Så fik hun pludselig et voldsom udslæt på benene, som viste sig at være hånd-fod-mundsyge. Denne gang blev mor heldigvis ikke ramt. Men datteren var til gengæld også ramt rigeligt.

Så kort tid efter vi var tilbage fra vores tidlige efterårsferie i Rotterdam blev hun ramt af forkølelse og hoste. Det fortsatte med 1 ½ uge med skoldkopper (hvorfor jeg skrev dette indlæg, om at komme over skoldkopper).

Diarré og forkølelse

Så lige op til juleferien blev hun ramt af første omgang diarré. Den fik vi styr på allerede før julen. Men allerede 3. dag afsted efter nytår, blev hun igen ramt af diarré efterfulgt af forkølelse med snot og mild øjenbetændelse. Og det ledte over i endnu en omgang børnesår. Så det blev til 3 uger væk fra vuggestuen.

Da hun så endelig igen var klar til vuggestuen, blev hun endnu engang ramt af diarré. Og vi overvejede på det tidspunkt faktisk, om vuggestuen var det rigtige for hende…

Så det har været en hård periode, som vi dog håber at være igennem nu. Og til tider har det været ret så frustrerende, når man synes man gør så mange gode ting for hende.

Det som vi dog har trøstet os ved er, at selvom hun næsten var hjemme konstant i omkring 1 ½ måned, så var det ikke fordi hun var dårlig. Hun måtte bare ikke komme i vuggestuen. Så vi har også brugt tiden på at hygge os. Og der har været rig mulighed for, at være meget sammen med sine bedsteforældre.

Men hvordan kan jeg så skrive om sundhed?

Selvom det har været en hård og frustrerende tid med de mange børnesygdomme, så tror jeg stadig på, at det er vigtigt at leve sundt og kemifrit.

Nogle af hendes sygdomsperioder kunne måske have være afkortet, hvis vi i stedet for alternativ behandling havde givet medicin.

Men vi tog den beslutning, at vi gerne ville give hende naturlige midler, som kunne være med til at booste hendes immunforsvar. I stedet for medicin, som oftest bruges til at “slå sygdommen ned”.

Og så siger jeg også til mig selv, at børn og immunforsvaret har godt af at komme igennem børnesygdomme.

Vi føler nu, at vi er ved at være kommet godt ovenpå igen. Og vi håber, at vi er kommet styrket ud af hele forløbet, så hendes immunforsvar nu er klar til at blive bygget op.

Så mon ikke hendes krop snart bliver bedre til at stå imod det den bliver udsat for.

Vinteren har været hård

Der har jo også floreret meget her hen over vinteren. Og jeg har også hørt om flere, som har været ramt i flere omgange i mildere eller svære grad.

Hvordan er I kommet igennem vinteren. Er dine børn gået fri, eller har de også været ramt af sygdomme?

Og hvis de har været ramt. Har du så et godt tip til at komme ovenpå igen? Så smid gerne en kommentar herunder.

6 kommentarer til “Ramt af børnesygdomme”

 1. Velkommen i klubben. Herhjemme er vi syge på skift i perioder. Vi er alle sammen omgivet af div. smitte, da vi alle har vores daglige gang i folkeskolen 🙂 Det er nogle gange ret meget op ad bakke.

  1. 🙂
   Vi ser bare frem til at den yngste kommer fra vuggestue til børnehave. Selvom der dog stadig går et års tid 😉

   Rikke

 2. Åh, jeg synes sygdom rammer i bølger. Først den ene, så den anden og så forældrene.
  Vi har egentlig klaret vinteren overraskende godt. Vores 7-årige får mælkesyrebakterier til at booste immunforsvaret.

  1. Heldigvis har vores den største ikke været så hårdt ramt.
   Begge vores piger får også mælkesyrebakterier, men det har åbenbart ikke været nok for den lille.
   Rikke

Skriv en kommentar

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.