DIY – Læs med, hvordan du bringer nyt liv til en gammel nederdel

I dette indlæg kan du læse om, hvordan man let kan omsy en nederdel.

Så kom jeg endelig igen til tasterne… Efter 3 ugers ferie helt uden computer og tanker på blog har jeg haft lidt svært ved at komme helt op i omdrejninger igen.

Men nu skal det være 🙂 Vi skal til bryllup om et par uger, og jeg har derfor været i overvejelser om, hvad jeg skal have på 🙂 Jeg fandt ikke helt noget i skabet, som jeg synes kunne passe til begivenheden. Men jeg så dog et lille potentiale i en nederdel, som jeg syede for mange år siden til en galla fest (mange år = over 10 år siden…). Jeg har ofte overvejet at bruge den, men den har altid tabt til andet eller nyt. Så nu besluttede jeg, at jeg ville prøve at give den nyt liv.

Men nederdel før

Herunder ses, hvordan nederdelen så ud i morges, inden jeg gik i gang 🙂omsyet nederdel

Mine tanker om, hvordan min kjole skulle se ud til det kommende bryllup: knælang, med en top med korte ærmer.

Jeg havde derfor først været lidt optimistisk og tænkt at nederdelen kunne syes om til en kjole. Men jeg endte med kun at bruge nederdelen til en ny, men kortere model. Så nu skal jeg enten have købt en top der kan bruges til, eller også skal jeg i gang ved symaskinen igen. Ja jeg har faktisk også fundet noget i skabet, som måske med lidt tilretning, kan bruges, som overdel til nederdelen 🙂

Fremgangsmåde

Men tilbage til dagens syprojekt:

Det var et rimelig overskueligt projekt, hvis man er vant til at sy, vel at mærke. Og jeg havde allerede en elastik-linning liggende, som kunne bruges.

Så det jeg gjorde var, at måle op, hvor lang jeg ønskede nederdelen. Derefter klippede jeg den lange nederdel til, så det øverste blev klippet fra.

Så zig-zaggede jeg den nyklippede kant.

Elastiklinningen blev opmålt, klippet og syet sammen i den længde der skulle bruges. Her skal man hellere lave den lidt strammere end man tror, da elastikken bliver lidt løsere af at blive syet i.

Så satte jeg nåle i linning/nederdel – vrang mod ret (linningens vrang mod nederdeles ret side).

Herefter var det bare at sy – på vrang-siden. Elastikken holdes udstrukket (så den passer til nederdelens linning) for at give nederdelen et regelmæssigt rynk ved elastikken.

Herunder ses det endelige resultat:Omsyet nederdel

Hvis jeg ikke i løbet af den næste uge finder en overdel, der kan bruges til nederdelen (eller finder en hel kjole jeg er nødt til at købe), kommer der måske i næste uge et indlæg om en omsyet “tunika” og billede af hele det omsyede sæt.

Men det må tiden vise 🙂

 

Er du mere til en sød nederdel til en lille pige, har jeg også skrevet om en nem og sød nederdel og nederdele af genbrugsstof.

 

2 kommentarer til “DIY – Læs med, hvordan du bringer nyt liv til en gammel nederdel”

  1. Pingback: Giv nyt liv til gamle jeans - Loved Clothes Last • Come What May

  2. Pingback: Måneden der gik - August 2016 - Aalborg, æbler, blommer og bryllup

Skriv en kommentar