Fermentering har jo en periode været vældigt populært. Vi har også kastet os ud i kålfermentering, men det er ikke noget vi blev helt hooked på. Men i forbindelse med, at jeg researchede på fermentering, faldt jeg over ordet “Switchel” og fandt en opskrift på wellnessmama.com. Den virkede overskuelig og til at gå til, og kunne nydes allerede dagen efter, og skulle derfor ikke stå i flere uger.
Vi prøvede opskriften første gang for over et år siden, og jeg har efterfølgende lavet den flere gange.
Prøv også disse lækre og sunde ispinde med ingefær og citronmelisse
Switchel er en fermenteret drik, men fordi den er lavet med æblecidereddike (som er “pre-fermenteret”), har den ikke behov for at stå så længe, som de andre fermenterede drikke.
Denne opskrift indeholder dejlige ingredienser, som gør den frisk og sund.
Æblecidereddike
Æblecidereddike (reklamelink) indeholder naturlige mineraler, og derudover indeholder den også sunde bakterier og syrer.
Ingefær
Ingefær er kendt for at være anti-inflammatorisk og fyldt med antioxidanter. Disse er med til at styrke kroppens immunforsvar.
Honning
Honning er antibakteriel og er også kendt for at styrke immunforsvaret og hjælpe ved forkølelse/ondt i halsen.
Lime / citron
Sidste ingrediens jeg brugte har været lime (eller citron ved mangel på lime). Lime/citron er med til at give drikken en dejlig smag, og så er der naturlig c-vitamin i citrusfrugter.
Ingefær-switchel af æblecidereddike
Det skal du bruge
- 2 spsk Æblecidereddike
- 3 spsk Honning
- 5 cm Ingefær (skrællet og fint hakket)
- 4 kopper Vand (evt. kun det halve – så kan der senere spædes op med brusvand)
- ½ Frisk lime juice og skal (citron kan bruges, dog mere bitter resultat)
Sådan gør du
- Ingefæren skrælles og hakkes fint.
- Limefrugten presses og skallen skæres i mindre stykker.
- Honningen måles op og tilsættes
- Alle ingredienserne blandes i en flaske, og stilles på køl natten over.
- Switchel serveres kold evt. med isterninger, eller (hvis man kun brugte 2 kopper vand) tilsættes 2 kopper brusvand.
Det er en lækker drik på en varm sommerdag – lidt som lemonade. Men den kan også sagtens drikkes om vinteren, hvor man måske også har brug for et lille boost for at undgå forkølelser 😉
Mon andre har prøvet at lave deres egen switchel? Måske med andre smagsgivere? Så er jeg interesseret i at høre om det 🙂
6 kommentarer til “Ingefær-switchel med æblecidereddike – 4 ingredienser”
Jeg laver selv kombucha med ingefær og Ginger beer (med ægte gbp) og det her lyder som en vidunderlige tilføjelse til min ingefær-afhængighed 😝
jeg vil lige tilføje at både æblecidereddike og honning bør være upasteuriseret (ikke opvarmet) og citron og ingefær økologisk, for at man får de gavnlige effekter. Men så bær denne drik vist også næsten kunne få en igennem en hel vinter uden influenza 😜
Hi Diana,
Tak for din kommentar, jeg har endnu ikke selv forsøgt mig med kombucha, men måske det skulle være et af vinterens projekter – og du er velkommen til at dele, hvis du har en god opskrift:)
Og ja, vi bruger upasteuriseret ACV og honning (vi presser selv vores honning 🙂 ) og bruger også altid økologiske råvarer 🙂
Mvh Rikke
Pingback: Prøv disse 5 lette måder at få brugt sine blommer - allerede i dag
Pingback: Styrk dit immunforsvar med naturlige produkter
Hvor spændende. Det skal jeg helt sikkert prøve engang.
Hej Pia.
Glæder mig til at høre, hvad du synes om det, når du har prøvet det ☺
/Rikke